Her er Norges største ledertalenter

De er unge, ambisiøse og jobber hardt for å nå langt i karrieren. Om få år styrer de trolig Norge.

E24 har i samarbeid med rekrutteringsfirmaet Advalue Search og en ekspertjury lett etter Norges største ledertalenter.

Fra næringslivet og politikken, byråkratiet og organisasjonslivet har vi funnet frem til hele 500 unge menn og kvinner.

Etter tips fra et titalls ledende rekrutteringsbyråer og en siling gjennom det omfattende nettverket til Advalue Search, endte vi opp med en liste på 100 kandidater som har gjort seg særlig bemerket.

SE HELE LISTEN HER: De 100 ledertalentene

En ytterligere raffinering av listen ga juryen 40 navn å velge mellom.

Dette er personer som gjennom sin jobb har vist spesielle lederevner, som har nådd langt i forhold til alderen og som trolig har lysende karrierer foran seg.

Dette finaleheat på 40 navn ble ytterligere redusert til ti personer. Dette er de ti personene som fremstår som de aller største ledertalentene i Norge i dag.

Hver dag fremover presenterer E24 en av disse ti kandidatene. Vi avslutter med å presentere de tre personene som juryen mener er Norges største ledertalenter.

Gode kandidater

- Vi har tøyet lederbegrepet vidt, og har blant annet ikke utelukket personer som har et mindre personalansvar. Det er riktig i forhold til hvordan arbeidslivet ser ut i 2009, sier juryleder Elin Ørjasæter.

På listen er personer fra alt fra finans- og konsulentbransjen til kultur og politikk. Men felles for dem alle er at de har utmerket seg som fagpersoner, gründere eller ledere.

Det er flere kvaliteter som går igjen blant dem som topper listen.

- Det som går igjen er at de tar på seg nye oppgaver og utfordringer hele tiden, og tør mye. De tar ansvar og leverer som regel alltid gode resultater, kanskje over det som er forventet. Som følge av det, er dette personer som hele tiden blir satt på nye prøver og som får nye utfordringer, sier jurymedlem Trygve Walstad.

Mestrer utfordringer

For å plukke ut de 10 beste blant så mange gode kandidater har juryen valgt å legge følgende til grunn:

"På tross av den unge alderen har de gjennom flere år vist at de har tatt utfordringene, mestret dem og har stadig fått nye og store oppgaver. Gjennom sin personlighet, faglige dyktighet og lederegenskaper har de opparbeidet seg et godt omdømme og renommé."

Ingen kandidater på 40 år eller eldre er vurdert. Arvinger er også utelatt.

- Vi ønsker å fremheve mer ukjente talenter. Arvingene har et litt annet utgangspunkt enn andre, sier Walstad.

E24 er eid av Schibsted-bedriftene VG og Aftenposten, eventuelle ledertalenter i Schibsted-konsernet er derfor ikke vurdert.

Sjekk listen med de 100 kandidatene her.

Sjekk E24s nye jobbseksjon

På forsiden nå