Zara kaller tilbake Nazi-veske

Vesker brodert med flere hakekors kalles tilbake fra alle Zara-butikkene etter klager.

Den populære kleskjeden har butikker i hele verden – inkludert Norge. Men at de solgte en veske brodert med hakekors, var de ikke klar over.

Det måtte en strøm av klager til før de oppdaget at korset, som blir forbundet med nazismen, faktisk var brodert inn i alle hjørnene på en serie vesker.

- Vi var ikke klar over at det var hakekors på enkelte av disse veskene. Hakekorset var ikke på vesken som var vår referanse etter at den ble levert av en ekstern produsent, sier en talskvinne for kleskjeden.

Beklager

Kleskjeden beklager at de har solgt veskene.

- Vi ber selvsagt om unnskyldning til alle som har følt seg støtt av vesken og vil kalle dem tilbake fra alle våre butikker.

- Forferdelig ting

Rachel Hatton (19) fra Kent kjøpte vesken for 450 kroner, men leverte den fort tilbake når hun så de grønne broderiene.

- Jeg tok den med tilbake til butikken og spurte noen om det var et hakekors. En mann sa at det lignet på et, så jeg fikk tilbake pengene mine, sier hun ifølge Daily Mail.

- Det er en forferdelig ting å sette på en veske, mener 19-åringen.

Zara

Zara har foreløpig kun én butikk i Norge. Den ligger i Bogstadveien i Oslo, men det går rykter om at kjeden også er i ferd med å etablere seg i Trondheim.

På verdensbasis har Inditex-konsernet totalt 1047 Zara-butikker.

Hakekors

Hakekorset har vært i bruk fra førhistorisk tid og har blant annet fungert som et religiøst symbol i flere religioner - slik som i hinduismen og buddhismen. Etter at Nazistene tok i bruk korset som et symbol på nazismen, er det imidlertid blitt forbudt i flere land.Les mer om hakekorset på Wikipedia.

På forsiden nå