Gjerrigere oljeselskaper kan føre til forsinkelser

Sevan Marine bedret resultatene i første kvartal, men varsler om at de kan komme til å merke det økte fokuset på kostnader hos oljeselskapene.

SYLINDER: Voyageur Spirit eies av Teekay og er en FSPO basert på Sevan sitt design.
 • Jostein Nissen-Meyer
Publisert: Publisert:

Offshoreteknologiselskapet Sevan Marine bedret i første kvartal resultatene sammenlignet med fjoråret. Selskapet er positive til fremtidsutsiktene, men samtidig i kvartalsrapporten at det økte kostnadsfokuset blant oljeselskapene kan bidra til å forsinke prosjekter.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 2,3 millioner dollar i første kvartal, mens man i samme kvartal i fjor hadde et resultat før skatt på fra 0,5 millioner dollar.

Inntektene var på 24,6 millioner dollar, mot 19,5 millioner dollar i fjor.

Sevan Marine spesialiserer seg på design, prosjektutvikling og konstruksjon innen bygging av flytende offshore-enheter med hovedfokus på enheter for produksjon, lagring og lasting av olje og gass (FPSOer).

Selskapet mener at utsiktene for teknologi innen flytende produksjon, prosessering og topside er positive.

Selskapet skriver imidlertid i rapporten at den strammere kapitalbruken hos oljeselskapene vil føre til at anbudsprosessene tar lengre tid og potensielt sett forsinker enkelte prosjekter på kort og mellomlang sikt.

Sevan Marine vil betale et utbytte for 2013 på 1,20 kroner per aksje – tilsvarende totalt 10,4 millioner dollar. Dette gir en utbytteavkastning på 5 prosent basert på aksjekursen ved årets slutt.

Det strategiske partnerskapet med Teekay utvikler seg bra og er ventet å være av stor viktighet også i 2014. Samarbeidet, som er ikke-eksklusivt, dekker to hovedområder: felles salg og markedsføring av FPSO og FSO-leiekontrakter basert på Sevan-designet. Samtidig skal man koordinere ressurser for gjennomføring av såkalte feed-studier.

Les også:

Technip kjøper halvparten av Sevan Marine-selskapBedring for Sevan MarineSer betydelig potensial i Sevan Marine

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Magnora (tidl. Sevan Marine)

Flere artikler

 1. Sevan Marines store snuoperasjon

 2. Betalt innhold

  Sevan Marine gikk i minus

 3. Teekay utvider avtale med Sevan

 4. Betalt innhold

  Sevan Marine rigger seg for flere kontrakter fremover

 5. Sevan Marine-styret mistenker lovbrudd