Venstre avviser forslaget til ny grense for iskanten

Venstre vil ikke godta at grensen for iskanten skal trekkes så langt nord som regjeringen ønsker, fastslår Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

NEI: Venstre vil ikke godta at grensen for iskanten skal trekkes så langt nord som regjeringen ønsker, fastslår Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

  • NTB
Publisert:

– Vi må følge Polarinstituttets anbefalinger, og da vil grensen for iskanten komme mye lenger sør enn det regjeringen foreslår nå, sier Elvestuen til NTB.

Dermed er det klart at begge regjeringens samarbeidspartier, Venstre og Kristelig Folkeparti, vil avvise forslaget til klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) om å plassere iskanten lenger nord når Stortinget skal behandle det. Det kommer til å skje allerede i løpet av vårsesjonen, ifølge Elvestuen.

Polarinstituttet har kommet med sterke innvendinger mot utlysningen av 23. konsesjonsrunde fordi flere av blokkene ligger innenfor eller for nær iskanten der den trekkes i dag. Med Sundtofts nye grensedragning er alle åpnede områder sør for iskanten.

– Polarinstituttet har kritisert metodene som brukes for å utrede det faglige grunnlaget. De er for enkle. Det må brukes nyere metoder når man skal se på dette, og det er dette Stortinget må legge til grunn i sin behandling, sier Elvestuen.

Les også

Oljeprofessor avviser at oljebransjen trenger hjelp fra staten

Les også

Iskanten har krøpet mot nord

Flere artikler

  1. Nye runder om iskanten på Stortinget

  2. Venstre: – Det er forbannet idioti

  3. Betalt innhold

    – Bryter samarbeidsavtale

  4. Annonsørinnhold

  5. Regjeringen vurderer ny definisjon av iskanten

  6. – Dette er ikke en sak som er avgjort