Obligasjonseiere går med på rentefritak til Solstad Offshore

Solstad Offshore får rentefritak av obligasjonseiere for deler av gjelden sin i ett år, hvis bankene også går med på avtalen.

Arkivbilde av offshoreskip tilhørende Solstad Offshore, tatt utenfor Ålesund i 2017.
Publisert:

I en børsmelding fra det kriserammede Solstad Offshore onsdag ettermiddag kommer det frem at obligasjonseierne har gått med på selskapets forslag om utsettelser av rentebetalinger.

Vedtaket på obligasjonseiermøtet onsdag betyr en utsettelse i ett år fra og med 20. desember 2018.

Dette avhenger imidlertid av at de finansielle kreditorene (bankene som også har gitt andre lån til rederiet, journ.anm.) også går med på det samme.

Solstad legger til at de vil komme med mer informasjon om dette når det er aktuelt.

Solstad Offshore-aksjen var ned 4,8 prosent samlet sett før nyheten ble sluppet. I minuttene etterpå har kursen steget fra 1,81 til 1,89 øre, og aksjen er like før 14:30 ned 1,05 prosent samlet sett.

Vil unngå pengeskvis i vinter

Solstad Offshore varslet i oktober at rederiet vil gå i forhandlinger med sine kreditorer.

Årsaken var et Solstad frykter vinteren blir tøff, og har behov for kreditorenes hjelp for å unngå en pengeskvis.

Den 5. desember sendte rederiet ut en ny melding der de altså ba långiverne sine om ett års utsettelse av konsernets renter og avdrag i ett år fra 20. desember.

I obligasjonslånet betales det ikke avdrag, og derfor er det ikke aktuelt for dette vedtaket, får E24 opplyst av finansdirektør Anders Hall Jomaas i Solstad.

For banklånene har rederiet bedt om utsettelser av avdrag i tillegg til rentene.

Som E24 skrev den 5. desember er det den gamle Farstad-delen og Solstad-delen av konsernet som man ber om slike utsettelser for.

Les på E24+

Børskommentar: Hvorfor lar Aker Fredriksen forsyne seg av Solstads nakkestykke?

Den gamle Deep Sea Supply-delen fikk i sommer på plass en avtale som gjør at de ikke må betale renter og avdrag på lånene sine frem til 31. desember 2019.

Rem Offshore-delen var også unntatt. Rem Offshore ble i sin tid restrukturert i forbindelse med at Kjell Inge Røkke og Aker tvang gjennom en fusjon av Rem og Solstad Offshore for at det skulle bli noen restrukturering av Rem.

Les også

– Vi investerte for tidlig

Les også

Ber om kreditorenes hjelp for å unngå pengeskvis

Les også

Solstad-sjefen åpner for midlertidig krisehjelp til vinteren

Publisert:
Gå til e24.no