Finansavisen: Spetalen blir skipsreder

Stian Lysberg Solum
Publisert:

Øystein Stray Spetalen skal sammen med Idan Ofer og George Economou bli skipsreder etter å ha kjøpt oljetankeren (VLCC) «Lady», som ferdigstilles 20. januar, skriver Finansavisen.

Ifølge FAs kilder betaler de tre 106 millioner dollar, tilsvarende 942 millioner kroner for oljetankeren i handelen med Hartree Maritime Partners. De tre investorene dele investeringen likt, skriver avisen.

Det var Hartree som kjøpte skipene som blir levert fra Daewoo-verftet i Sør-Korea. Dette selskapet har avtalt at Tankers International skal stå for den kommersielle driften, ifølge FA, som understreker at det ikke er kjent om de tre investorene vil gå for samme løsning, eller finne noen andre til å drifte skipene.

Administrerende direktør Martin Nes i Spetalens Ferncliff har ikke ønsket å kommentere saken overfor Finansavisen. Shippingavisen Tradewinds, som omtalte saken først, har uten hell forsøkt å få en kommentar fra Hartree.

Les hele saken i Finansavisens E-avis (for abonnenter)Høyprofilert trio går sammen om å kjøpe nybygd VLCC fra Hartree (for abonnenter)

Her kan du lese mer om