Equinor med krisehjelp til dansk datter

Danske Commodities har innhentet kapital fra Equinor for å unngå likviditetskrise.

Equinor har ifølge danske Børsen stilt til rådighet «en betraktelig likviditetsramme» til datterselskapet Danske Commodities.
Publisert: Publisert:

Det danske energihandelsselskapet opplever et stort press på likviditeten, som følge av urolige markeder og kraftig stigende energipriser. Nå har Equinor, som eier selskapet, stilt en «betraktelig likviditetsramme» til selskapets rådighet, skriver borsen.dk.

– De stigende energiprisene innebærer et økt behov for likviditet. For Danske Commodities har de urolige markedsforholdene ført til at vi har innhentet økt likviditet hos vår eier, Equinor, opplyser Mads Schmidt Christensen, sjef for strategi og kommunikasjon hos Danske Commodities til avisen.

Les også

Equinor mener kraftmarkedet trenger gigantiske garantier for å unngå kollaps

Taus om summen

– Det gjør det mulig for oss å vedlikeholde våre markedsaktiviteter og fortsatt utføre vår rolle med å bringe balanse og likviditet til energimarkedene, uttaler Christen videre.

Han vil ikke opplyse om hvor mye olje- og energigiganten har bidratt med.

Equinor kjøpte alle aksjene i det danske energihandelsselskapet for 400 millioner euro i 2019.

Selskapets toppsjef Helle Østergaard Kristiansen har tidligere uttalt at en av de store fordelene med salget til Equinor nettopp var god adgang til likviditet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om