Hverken Aker Solutions eller Hydro vil starte nytt arbeid i Russland

De børsnoterte industriselskapene avventer nye russiske prosjekter.

Publisert:

Aker Solutions har 14 russere ansatt på Moskva-kontoret. Selskapet begynte å jobbe med prosjekter i Russland for 20 år siden, men aktivitetsnivået har i det siste vært moderat.

– Mens angrepskrigen pågår vil selskapet ikke starte arbeid med nye prosjekter i Russland, sier pressesjef Torbjørn S. Andersen i Aker Solutions.

Andersen sier de i tillegg har ansatte med ukrainske og russiske statsborgerskap ved anlegg andre steder i verden.

– Aker Solutions førsteprioritet nå er sikkerheten til ansatte i regionen, samt å være til støtte for kolleger som er opptatt av familie og venner i konfliktområdet, sier Andersen.

Fikk nylig russisk gasskontrakt

E24 har denne uken sendt flere spørsmål angående en kontrakt på et russisk gassprosjekt som Aker Solutions fikk i januar.

– Enkelte medier skrev for en tid siden at vi ville få eller hadde fått en mindre jobb for tidligfase prosjekteringsarbeid for et mulig fremtidig gassprosjekt. Dette har ikke kommet så langt som til en ferdig avtale, og som vi skrev til deg vil vi ikke starte på nye prosjekter i Russland nå, heller ikke dette, skriver Andersen i en e-post.

Hydro vurderer frys

Norsk Hydro har besluttet å ikke inngå nye kontrakter knyttet til russiske produsenter inntil videre. Dette skyldes den russiske invasjonen av Ukraina, og sanksjoner pålagt Russland av EU og det internasjonale samfunnet.

Det fremgår av en melding fra Hydro onsdag.

Hydro evaluerer også opsjoner for eksisterende forpliktelser, inkludert en potensiell frysing av kommersielle relasjoner med russiske selskaper, legges det til.

«Hydro har ikke forretningskritiske forsyninger fra Russland eller Ukraina», skriver Hydro, som legger til at selskapet har kommersielle relasjoner med handelsselskaper og russiske aluminiumprodusenter, for kjøp og salg av råvarer som bauksitt og alumina, aluminiummetall for omsmelting og ekstruderingskurver i aluminium.

Hydros motparter er i dag ikke underlagt internasjonale sanksjoner, legges det til.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om