Kongsberg Gruppen kjøper subsea-selskap

Sikrer seg hundre prosent av aksjene i Apply Nemo.

KUNDE: Apply Nemo har blant annet levert produkter til Visund, som sees på bildet.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Det er det heleide datterselskapet Kongsberg Oil & Gas Technologies som har inngått kjøpsavtalen. Apply Nemo skal integreres i deres subsea-divisjon.

Oppkjøpet er ventet gjennomført i begynnelsen av januar 2013. Målet er å styrke tilbudet og kapasiteten i subseamarkedet for olje og gass.

- Apply Nemo er en meget god match for Kongsberg Oil & Gas Technologies på grunn av dets teknologi og produktrelaterte fokus, geografiske tilstedeværelse i Nordsjøen og Australia, samt kultur og kompetanse, sier administrerende direktør Pål Helsing i en børsmelding.

Les også: Dette bør du vite om markedet mandag

Apply Nemo ble etablert i 1989, med spesialkompetanse på rørledninger og relaterte løsninger på havbunnen. De har senere levert et bredere spekter av tjenester og undervannsprodukter.

E24 Bedrift: Sjekk Apply Nemo

Selskapet har hovedkontor i Oslo og er etablert både i Nordsjøen og Australia, med 172 ansatte og en forventet omsetning på omtrent 275 millioner kroner.

- Vi har utviklet og finjustert våre produkter og tjenester gjennom flere år, og vi ser virkelig frem til å bli en del av et høyteknologisk konsern som Kongsberg, sier Apply Nemo-direktør Håkon Strømberg.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Kongsberg kjøper subseaselskap

  2. Kongsberg Gruppen sikret kjempeavtale med Statoil

  3. Betalt innhold

    Gjennombrudd for TESS i Australia

  4. Kongsberg-sjefen:- Dette er barebegynnelsen

  5. Marginene til sjøs øker for Kongsberg