Aker Solutions-rapport

Aker Solutions varsler betydelig høyere resultat enn ventet

Det Aker-eide oljeserviceselskapet overrasker med et positivt resultatvarsel.

Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Aker Solutions venter å levere et brutto driftsresultat (ebitda) på 230 millioner kroner i andre kvartal, en nedgang fra 623 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det opplyser selskapet i et resultatvarsel mandag morgen.

Likevel er det betraktelig bedre enn anslagene fra analytikerne som ligger på 118 millioner kroner, ifølge estimater innhentet at Infront Data fra ni bidragsytere.

Oljeserviceselskapet venter at inntektene falt fra 7,5 milliarder kroner til 5,4 milliarder kroner i kvartalet. Dette er rundt 700 millioner kroner over hva analytikerne hadde sett for seg.

Dermed ligger det an til at inntektene faller med 28 prosent i andre kvartal, mot året før. I forbindelse med selskapets kvartalsrapport i utgangen av april, gjorde selskapet det kjent at det ventet «en samlet omsetning til å falle med rundt 30 prosent sammenlignet med 2019».

Eksklusive spesielle poster er ebitda ventet å ende på rundt 350 millioner kroner. Disse postene knyttet seg i all hovedsak til restruktureringskostnader på rundt 115 millioner kroner.

Les også

Equinor med kontraktsdryss til norske leverandører: – Vi ønsker å holde miljøene gående under krisen

Ordreinngang på 7 mrd.

«Aker Solutions’ andre kvartal 2020 utviklet seg mer positivt enn forventet da Covid-19-pandemien startet tidligere i år», skriver selskapet i meldingen.

Selskapet opplyser at dette har resultert i en betydelig forbedring i inntekter, resultat og ordreinngang i perioden. Aker Solutions forklarer forbedringen med at kostnadsbesparende tiltak har blitt implementert raskere enn ventet, høyere aktivitet enn ventet på eksisterende prosjekter og flere nye kontraktstildelinger.

Ordreinngangen er ventet å ligge på 7 milliarder kroner i kvartalet, etter at selskapet har fått flere nye kontrakter knyttet til norsk sokkel den siste tiden. Dette skjedde etter at norske myndigheter innførte den mye omtalte krisepakken til oljenæringen.

Ordreinntaket i andre kvartal inkluderer rundt 2,5 milliarder kroner for kontraktene knyttet til Breidablikk- og Askeladd-prosjektene som Equinor har gitt selskapet. I tillegg opplevde selskapet en betydelig høyere øking enn ventet fra pågående prosjekter og rammeavtaler, særlig i Brownfield-området.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions-rapport
  2. Aker Solutions
  3. Aksjelive
  4. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Aker Solutions venter inntektsfall på rundt 25 prosent i år

  2. Aker Solutions melder om rekordhøy anbudsaktivitet: Venter fortsatt lavere omsetning i år

  3. 2020 endte med underskudd i Aker Solutions: Sjefen varsler også røde tall i 2021

  4. Aker Solutions sikrer milliardkontrakt: Skal levere havvind-plattform til ukjent kunde

  5. Aker Solutions med milliardavtale i Brasil