Aker Solutions og Heerema skal resirkulere plattformer i Nordsjøen

 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Torsdag formiddag gjør Aker Solutions det kjent at det har inngått en intensjonsavtale med Heerema Marine Contractors for resirkulering av tre offshoreplattformer knyttet til Heimdal- og Veslefrikk-feltene.

Equinor bekrefter samtidig at det har gitt Heerema ansvaret med å fjerne, opphugge og resirkulere dekksanlegg og stålunderstell for stigerørs- og hovedplattformene på Heimdal-feltet og Veslefrikk A-plattformen i Nordsjøen. Avtalene tildeles på vegne av Gassco som er operatør.

Aker Solutions har av Heerema inngått en avtale som underleverandør av resirkuleringsarbeidet når plattformene ankommer land. Selskapet opplyser at kontrakten er «sizeable», noe selskapet definerer som en kontraktsverdi mellom 200 og 700 millioner kroner.

Tidspunktet for nedstengning og igangsettelse av fjerning er planlagt besluttet av Heimdal-partnerskapet i løpet av sommeren.

De landbaserte aktivitetene knyttet til Aker Solutions demoleringsanlegg på Stord er ventet å bli utført over to til tre år. Opptil 100 personer kan bli sysselsatt på bakgrunn av arbeidet, skriver Equinor.

– Fjerningsoperasjoner på norsk sokkel vil bidra med viktig aktivitet for leverandørindustrien, sier Camilla Salthe, direktør for Field Life Extension (FLX) i Equinor.

Installasjonene på Veslefrikk- og Heimdal-feltene er ventet å ha en resirkuleringsgrad på opp mot 98 prosent.

Meldingen fra Aker Solutions Pressemeldingen fra Equinor
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Heerema
 2. Aker Solutions
 3. Equinor
 4. Gassco
 5. Aksjelive
 6. Leverandørindustri

Flere artikler

 1. Heimdal får leve til 2023

 2. Landet milliardavtale om å elektrifisere Troll B og C

 3. Equinor stenger ned oljefelt

 4. Aker BP leverer milliardplan for Frosk: – Forlenger en allerede lang suksesshistorie

 5. Aker Solutions med milliardavtale i Brasil