Oljegiganten Exxon Mobil skriver ned for opptil 178 milliarder

Den amerikanske oljekjempen vil også kutte investeringene til det laveste nivået på 15 år.

Publisert: Publisert:

ExxonMobil gjør et sjeldent grep og skriver ned verdier for inntil 20 milliarder dollar, ifølge en melding sent mandag kveld.

Nedskrivningene er knyttet til gassfelt i flere land. Selskapet har tidligere opplyst at det vurderte å skrive ned verdiene på disse eiendelene.

Nedskrivningene inkluderer mye av eiendelene Exxon fikk med på kjøpet av XTO Energy for 30 milliarder dollar i 2010, skriver Reuters. Dette ga selskapet store eiendeler i skifergass, men ble fulgt av en langvarig nedtur i gassprisene.

Selskapet vil også kutte investeringene til det laveste nivået på 15 år, skriver nyhetsbyrået.

Ifølge Javier Blas i Bloomberg er dette en av de største nedskrivningene i oljebransjen noensinne. Conoco gjorde imidlertid en enda større nedskrivning på 34 milliarder dollar i 2009, skriver han på Twitter.

Exxon vil nå satse på Guyana, hvor det har funnet rundt åtte milliarder fat olje. I tillegg vil Exxon rette innsatsen mot Brasil og området Permian i USA, skriver Reuters.

Nylig ble det for øvrig bestemt at Exxon skulle ut av Dow Jones-indeksen, som består av 30 av USAs største og viktigste selskaper.

Les også

Equinor kutter hundrevis av stillinger i USA, Canada og Storbritannia

Les også

Coronakrisen rammer energikjemper: Exxon ikke lenger nest størst

Publisert:
Gå til e24.no