Nytt fra børsselskapene

Dof Subsea tildelt fire nye kontrakter av Petrobas

Kontraktene er til sammen verdt 110 millioner dollar.

 • Eivind Bøe
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Det kriserammede oljeservice- og offshorekonsernet Dofs datterselskap Dof Subsea er tildelt fire nye kontrakter med brasilianske Petrobas, går det frem av en melding.

Kontraktene er til sammen verdt 110 millioner dollar, tilsvarende 976 millioner kroner med dagens valutakurs.

Arbeidet inngår i selskapets kjerneområde innen undersøkelser og inspeksjon. Minst tre skip fra Dof-flåten vil brukes til å gjennomføre inspeksjoner av rørledninger, stigerør og undervannsutstyr.

Arbeidet vil bli utført på Campos-bassenget, Santos-bassenget, Marlin-feltet and Espírito Santos-bassenget. Det starter i årets fjerde kvartal og er anslått å vare i 550 dager.

Les også

Ny smell for kriserammede Dof – tapte 675 millioner i andre kvartal

Tapte 675 mill.

Dof driver en flåte på 20 ankerhåndteringsfartøy, 16 forsyningsskip, 31 subseafartøy og 71 fjernstyrte miniubåter (ROV). 

Dof måtte skrive ned verdiene igjen på grunn av svake markedet og oljeprisfall i årets andre kvartal. Nedskrivninger på 779 millioner kroner i andre kvartal tynget regnskapet, som viste et resultat etter skatt på minus 675 millioner kroner for kvartalet.

Rederiet viste til at coronaviruset har ført til utsettelser av prosjekter og lavere aktivitet i kvartalet. Den vanskelige situasjonen i markedet rammer inntjeningen og utnyttelsen av flåten, ifølge selskapet.

«Markedsverdiene har falt på grunn av det betydelige fallet i oljeprisen og forventede svake markeder fremover», het det i kvartalsrapporten.

Gjeldsforhandlinger

Dof advarte også om fare for nye nedskrivninger hvis markedet fortsetter å være svakt.

En allerede tøff situasjon ble enda vanskeligere for offshorerederiet da oljeprisen stupte i vår og oljeselskapene begynte å stramme inn på pengebruken.

Selskapet var midt i en prosess med kreditorer for å få på plass en løsning på gjeldsproblemene og måtte be sine långivere om nødlån for å dekke et akutt pengebehov.

Dof har deretter sikret seg et midlertidig fritak fra avdrags- og rentebetaling frem til 30. september. Det kortsiktige lånet på 100 millioner er forlenget til samme dato, men Dof skal betale ned på dette lånet.

«Gruppen fortsetter dialogen med de sikrede långiverne og obligasjonseiere for å sikre en langsiktig og bærekraftig finansiell situasjon fremover», skrev Dof i kvartalsrapporten.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Aksjelive
 3. DOF Subsea
 4. Petrobas
 5. Oljeindustrien
 6. DOF

Flere artikler

 1. Ny smell for kriserammede Dof – tapte 675 millioner i andre kvartal

 2. Solstad Offshore tar nedskrivning på 960 millioner kroner

 3. Dof tapte 389 millioner kroner i tredje kvartal

 4. Borr Drilling tapte 970 millioner kroner

 5. Borr Drilling vil hente opptil 467 millioner kroner