Oljeprisutslagene

Flat utvikling i oljeprisen

Bekymringer over iransk olje på markedet tynger oljeprisen, men det veies opp av bedre etterspørsel inn mot kjøresesong og flere lettelser i restriksjoner.

Raheb Homavandi / X01475
 • Hanna Ghaderi
 • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Oljeprisen er marginalt opp fra gårsdagens nivåer. I skrivende stund koster ett fat nordsjøolje (brent spot) 68,82 dollar. Det er omtrent 30 cent høyere enn ved Oslo Børs’ stengetid tirsdag.

Ifølge Reuters holder prisene seg oppe som følge av bedre etterspørsel inn mot kjøresesongen på den nordre halvkule, samt flere lettelser i coronarelaterte restriksjoner veier opp for bekymringene over mer iransk olje på markedet.

– Oljeprisene er i «vent og se»-modus frem til den femte runden med samtaler knyttet til atomavtalen er ferdig. Energi-tradere trenger å vite hvor mye iransk olje som kommer til å treffe markedet, sier senior analytiker Edward Moya i Oanda ifølge Reuters.

Positive lagertall

Amerikanske råolje- og drivstofflager falt med 0,4 millioner fat i forrige uke.

Det fremgår av en undersøkelse fra American Petroleum Institute (API), som er USAs største bransjeorganisasjon for petroleumsindustrien.

API-tallene viser videre at bensinlagrene falt med 2,0 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 5,1 millioner fat i forrige uke.

Iran i fokus

Dataene er positive, men investorer er ifølge sjefanalytiker Kazuhiko Saito ved råvaremegler Fujitomi Co mer oppmerksomme på samtalene med Iran. Han sier til Reuters at muligheten for at iransk olje skal føres tilbake til markedet er mer betydelig.

Talsperson for den iranske regjeringen, Ali Rabiei sa tirsdag at han var optimistisk over at Teheran snart kom til enighet gjennom samtaler med verdensmaktene om å gjenopplive en atomavtale fra 2015.

Iran og andre verdensmakter har forhandlet i Wien siden april for å utarbeide tiltak for å komme tilbake til atomavtalen fra 2015. Den siste samtalerunden har gjenopptatt i Wien denne uken etter at Teheran og FNs atomvåpenbyrå utvidet overvåkingsavtalen med en måned.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Oljeprisutslagene
 2. Oljepris
 3. Nordsjøolje

Flere artikler

 1. Reuters: Opec+ øker produksjonen i juni og juli

 2. Betalt innhold

  Dette bør du vite om oljeprisen og Irans atomavtale

 3. Analytikere mener oljeprisen skal opp: – Oljeprisen er som været i april, men det går mot sommer uansett

 4. Oljeprisen vaker rundt 65 dollar fatet

 5. Oljeprisene stiger tirsdag morgen