Havila Shipping nærmer seg konkurs

Fosnavåg-rederiet Havila Shipping kan stevne mot konkurs neste uke.

MOT KONKURS: Styreformann i Havila Shipping ASA, Per Sævik, ringer i bjella i det selskapet blir notert på Oslo Børs tirsdag formiddag. Til venstre administrerende direktør Njål Sævik.

Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

I en børsmelding torsdag skriver selskapet at dersom de ikke finner en løsning med obligasjonseierne innen førstkommende mandag klokka 15, så er konkurs unngåelig.

Rederiet har mottatt brev fra de sikrede bankene i fellesskap, hvor de sier at de har til hensikt å akselerere sine krav under de respektive låneavtalene.

– Det betyr i praksis at vi er tilbake der vi var 9. november, sier administrerende direktør Njål Sævik i Havila Shipping til Sysla Maritime.

Han drøftet brevet med representanter for bankene samme dag som børsmeldingen ble lagt ut. Der heter det at styret har konkludert med at restruktureringsforslaget som beskrives i en børsmelding fra 9. november i år, er det eneste mulige alternativet til konkurs.

Forslaget til selskapets obligasjonseiere er identisk med det som er beskrevet i innkallingen til møte datert 9. november. Det ble nedstemt av obligasjonseierne onsdag.

Selskapets flåte består av 27 offshore servicefartøy. Rundt 600 sjøfolk og 40 landansatte arbeider i Havila Shipping.

På Oslo Børs torsdag sluttet aksjen ned 3,12 prosent til en sluttnotering på 0,93 øre. I løpet av det siste året har aksjen falt 67,37 prosent.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Havila unngår konkurs

 2. Mandag kan Havila være konkurs

 3. Betalt innhold

  Bankene truer Havila med mislighold

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Begge hevder at de jobber for å redde de ansatte

 6. Betalt innhold

  Begge hevder at de jobber for å redde de ansatte