BP vil kutte flere hundre stillinger

Fallende oljepris gjør at BP vil kutte kostnader.

4.000 MANN: Ifølge BBC sysselsetter BP rundt 4.000 personer knyttet til aktiviteten i Nordsjøen. Her ser vi en BP-plattform rundt 16 mil vest for Aberdeen, hvor det nå vil bli kuttet opptil flere hundre stillinger.

Pool
 • Jo Andre Aakvik
Publisert:

Det britiske energiselskapet varslet i desember at det ønsker å redusere antall stillinger i administrative funksjoner, spesielt i USA og Storbritannia.

Nå følger oljegiganten opp med å konkretisere nedbemanningen på et allmøte torsdag. Her vil ledelsen, ifølge britiske media, fortelle at mye av jobbkuttene vil komme ved nordsjøbasen i Aberdeen.

Les også

Thomas (25) brukte 100.000 på offshore-kurs - får ikke jobb

Totalt sysselsetter BP 4.000 personer i tilknytning til aktivitetene i Nordsjøen, skriver BBC.

- Det er tydelig signalisert over hele oljebransjen at kostnadene har økt, og vi som våre konkurrenter nødt til å svare på de tøffere markedsutfordringene og sikre at vår virksomhet er konkurransedyktig og bærekraftig, sier BP ifølge Financial Times.

Et fat nordsjøolje omsettes torsdag formiddag for 48,50 dollar.

Les også

DNB: Får ikke oljeprisen i 100 dollar igjen dette tiåret

I første omgang vil kostnadskuttene ikke gi resultater, tvert om. Ifølge BBC vil omstruktureringen gi BP ekstra kostnader på 640 millioner pund, over 7 milliarder kroner.

Utover nedbemanning er det ventet at BP vil forsøke å presse prisene hos sine underleverandører og holde igjen lønnsveksten.

BP er ikke det eneste selskapet som foretar nedskalering i Aberdeen. Andre oljeselskaper som Shell og Chevron har også skrudd ned aktivitetsnivået.

Les også

Shell selger bensinstasjonene i Norge

Den britiske energiministeren Ed Davey maner nå til forsiktighet, og oppfordrer til ikke å la panikken feste grep. Han påpeker at aktivitetene i Nordsjøen er avgjørende for Storbritannias energiforsyning.

- Vi må være sikre på at vi ser det lange perspektivet og ikke får panikk som følge av kortsiktige endringer i oljeprisen, sier Davey, som forsikrer sine velgere om at han også gjør sitt ytterste for å «...redde alle de jobbene vi kan».

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Over hundre BP-ansatte mister jobben

 2. Betalt innhold

  BP kutter 4.000 ansatte – 600 i Nordsjøen

 3. Betalt innhold

  – Stavanger er ikke hardest rammet av oljebyene

 4. BP kutter 400 jobber - gir oljearbeidere 80.000 i bonus

 5. Betalt innhold

  BP kutter hver femte stilling i Norge