Rosenberg sikrer kontrakt med Lundin Norway i hundremillionersklassen

Oljeselskapet Lundin Petroleum i Norge tildeler Rosenberg WorleyParsons en kontrakt på flere hundre millioner. Edvard Grieg-plattformen skal nemlig bygges om for å kunne ta imot olje fra minst to fremtidige satellittfelt.

SKAL BYGGES OM: Edvard Grieg-plattformen til Lundin Petroleum i Nordsjøen
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Tirsdag ettermiddag er det duket for kontraktsfest på Rosenberg-verftet til WorleyParsons utenfor Stavanger sentrum. Lundin Norway-sjef Kristin Færøvik har nemlig tatt turen for å formelt signere en modifikasjonskontrakt for ombygging av Edvard Grieg-plattformen.

Ombyggingen gjøres for at plattformen skal kunne ta imot den fremtidige produksjonen fra Lundins to kommende satellittutbygginger i området, kalt Rolvsnes og Luno II. Selskapet har allerede varslet at de kommer til å overlevere en utbyggingssøknad (PUD) for den første satellitten, Luno II, etter nyttår.

I tillegg til disse to forbereder man også innfasingen av ytterligere tre mulige satellitter til i fremtiden.

Partene vil ikke kommentere hva kontrakten er verdt, men etter det E24 erfarer er det snakk om en ganske betydelig kontrakt på flere hundre millioner kroner. På det meste vil 300 personer være i sving hos for å gjennomføre arbeidet.

Det er snakk om en såkalt EPC-kontrakt der WorleyParsons har totalansvaret for ingeniørarbeid, innkjøp og installasjon.

Worley Parsons Ingeniørarbeidet starter umiddelbart, mens selve installasjonen offshore skal skje fra første halvår 2019. Arbeidet skal etter planen være ferdigstilt i første kvartal 2021.

DRAR «HJEM» IGJEN: Administrerende direktør Kristin Færøvik i Lundin Norway undertegner tirsdag kontrakten med Worley Parsons Rosenberg – selskapet hun selv var sjef for før hun gikk til Lundin. Arkivbilde.

Returnerer til sin gamle arbeidsplass

For Lundin Norway-sjef Kristin Færøvik blir dagen litt som en hjemkomst, for hun var nemlig sjef i WorleyParsons i Norge før hun gikk over til å bli sjef i Lundin.

– Rosenberg WorleyParsons vant denne kontrakten i skarp konkurranse med både norske og utenlandske leverandører, sier Færøvik i en uttalelse og legger til:

– Det er gledelig både for oss og partnerne, men også for hele olje- og gassindustrien i Norge, at norsk leverandørindustri hevder seg helt i toppen også globalt, sier Færøvik.

Lundin Norway-sjefen sier at det er veldig viktig for selskapet hennes å forberede Edvard Grieg-plattformen til å kunne ta imot produksjonen fra nye fremtidige felt:
– Det sikrer både en god anvendelse av den infrastrukturen vi allerede har i plattform og eksportrør, og det gjør oss i stand til å kunne bygge ut mindre felt i området på en lønnsom måte.

Les også

Oljeselskapet Lundin mener de har knekt geologisk nøtt: Jekker opp estimatene for Rolvsnes-funnet

Bruker frigjort kapasitet

Edvard Grieg-plattformen går i dag for full maskin og prosesserer produksjonen både fra Edvard Grieg-feltet til Lundin og fra nabofeltet Ivar Aasen der Aker BP er operatør.

Plattformen er designet som et feltsenter som kan ta imot produksjon fra mange kilder, og ombyggingen som nå skal gjøres innebærer ikke at man skal øke kapasiteten til anlegget. Det WorleyParsons skal gjøre er å installere nye rør og kontrollsystemer slik at de nye satellittene kan kobles på prosessanlegget og plattformen som er der i dag.

Etter hvert som produksjonen fra selve Edvard Grieg-feltet kommer ned fra platåproduksjonen (toppnivået i produksjonssyklusen, journ.anm.) som det er på i dag, vil det bli frigjort kapasitet i prosessanlegget.

Det er når man får denne ledige kapasiteten at man vil kunne fase inn mer produksjon til prosessanlegget fra nye satellitter.

Les også

– Det blir en fryktelig travel periode

Les også

Equinor og Lundin Petroleum inngår byttehandel i Nordsjøen

Les også

– Det er første gang dette er gjort på norsk sokkel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Lundin Petroleum

Flere artikler

  1. TechnipFMC vinner Lundin-kontrakt på minst 2,1 mrd.

  2. Luno II blir til Solveig-feltet

  3. Betalt innhold

    Lundin-sjefen om nullutslipp-olje: – Vanskelig for å ta kritikken inn over meg

  4. Schlumberger sikrer milliardkontrakt fra Lundin

  5. Lundin tror de har knekt en ny letenøtt på norsk sokkel