Aker Solutions overrasker med sterk omsetning

Ordreboken til Aker Solutions fortsetter å stige for andre året på rad etter oljebremsen. Selskapet har nå kjøpt seg ytterligere opp innenfor havvind og den brasilianske leverandørindustrien.

Fornebu 20180207. CEO Luis Araujo under presentasjonene av kvartalstallene for Aker Solutions onsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Aker Solutions slapp fredag resultatene for fjerde kvartal. Omsetningen steg fra 6,44 til 6,95 milliarder kroner, målt mot samme periode året før, noe som er over analytikernes forventning på 6,78 milliarder ifølge konsensustall fra SME/TDN.

Brutto driftsresultat (EBITDA) steg fra 458 til 483 millioner kroner, noe som var på linje med forventningene. Resultat etter skatt økte fra 19 til 178 millioner kroner, over forventningen på 151 millioner.

– Aker Solutions ser en samlet omsetning i 2019 som ligger noe over 2018, basert på en sterk ordreinngang i fjor og en fortsatt høy anbudsaktivitet i markedet, med en underliggende EBITDA-margin (brutto driftsmargin, journ.anm.) liggende på om lag 2018-nivå, skriver selskapet om prognosene for det nye året.

Aker Solutions leverte i 2018 et samlet resultat på 1,88 kroner per aksje, noe som er mer enn dobbelt av resultatet på 0,81 kroner per aksje i 2017.

Styret i Aker Solutions foreslår null i utbytte for 2018. Det forrige utbyttet i Aker Solutions var på 1,45 kroner per aksje og ble utbetalt i april 2015.

Mange studier for kommende prosjekter

Etter en bunn i 2016, har ordreinngangen fortsatt å stige både i 2017 og 2018 for selskapet, selv om ordreinngangen i fjerde kvartal på 5,3 milliarder kroner var det svakeste kvartalet i fjor. Ordreboken endte på 35,1 milliarder.

Blant kontraktene som ble signert var kontrakten for å levere en subsea manifold til Total på Dalia-feltet i Angola, kontrakten for å levere et subsea-produksjonssystem til Cnooc for Lingshui-feltet i Kina, flere kontrakter for navlestrenger til Mexicogolfen i USA og en kontrakt med Equinor på karbonfangstprosjektet Northern Lights.

I tillegg sikret selskapet seg 150 kontrakter for forskjellige studier og utredninger (Feed-kontrakter), noe som er ny rekord.

– I 2018 så vi et rekordhøyt antall studier og forhånds-ingeniørarbeid for større og mer komplekse prosjekter enn tidligere år. Dette er et positivt tegn for fremtidig arbeid. Som vi har sett på Johan Sverdrup, Johan Castberg og Troll, setter et tidlig engasjement oss i en sterk posisjon til å sikre mer arbeid, sier konsernsjef Luis Araujo i en børsmelding.

Kjøper seg opp

Aker Solutions varsler også at de har kjøpt de siste 30 prosentene av CSE Mecanica i Brasil. Selskapet kjøpte 70 prosent av leverandørbedriften i 2016.

I tillegg til dette har Aker Solutions også økt eierandelen sin i Principle Power fra 5,0 til 11,8 prosent, som tidligere varslet. Principle Power har utviklet Windfloat, et flytende fundament for flytende havvindmøller.

Les også

Vil øke utbyttet, men avventer tilbakekjøp

Les også

Aker Solutions vant kontrakt på Jotun

Les også

– Nordsjøen er ideell for havvind

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions

Flere artikler

  1. Aker Solutions-ras etter svake resultatutsikter: – Overskuer det meste

  2. – Det største gjennombruddet de siste fem-seks årene

  3. Femte kvartal på rad med omsetningsvekst

  4. Betalt innhold

    Aker Solutions øker omsetningen og legger frem grønn strategi

  5. Aker Solutions spår inntektsfall etter to år med vekst