Borr Drilling tapte nye 860 millioner kroner i første kvartal

Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap forhandler med kreditorer og verft om en løsning som skal holde det flytende i to år.

Tor Olav Trøim

 • Eivind Bøe
 • Infront TDN Direkt
Publisert:,

Borr Drilling tapte 87 millioner dollar i årets første kvartal, går det frem av en oppdatering onsdag. Beløpet tilsvarer 860 millioner kroner med dagens valutakurs.

I fjerde kvartal 2019 var nettoresultatet til sammenligning på minus 60,3 millioner dollar.

Totale driftsinntekter var på 104,1 millioner dollar i kvartalet, opp fra 92,9 millioner på samme tid kvartalet før.

Driftsresultatet var på minus 26,8 millioner dollar i kvartalet, mot minus 30,2 millioner kvartalet før. Justert brutto driftsresultat («adjusted Ebidta) gikk opp til 25,4 millioner dollar, fra 1,8 millioner.

Borr skriver at de som følge av utsikter til lavere oljepris og offshoreaktivitet planlegger å kutte årlige administrasjonskostnader (G&A) med nye 35 millioner dollar, tilsvarende 348 millioner kroner.

Forhandler med kreditorer

Borr Drilling skriver at de forhandler med kreditorer og verft om en løsning som skal sikre selskapet i to år. Målet er å redusere selskapets balansepris («break-even») for de neste to årene og dermed styrke selskapets likviditetssituasjon betydelig.

«Hvis en slik løsning blir funnet vil det gi selskapet forutsigbarhet for de neste to årene, selv i det usannsynlige scenarioet der ingen nye kontrakter blir signert eller fornyet», opplyses det.

Selskapet viser til betydelig fremgang i samtalene, og styret venter at prosessen sluttføres i løpet av kort tid.

På slutten av første kvartal 2020 og inn i andre kvartal 2020 mottok selskapet også visse endrede vilkår fra långivere, inkludert frafall av minimumsgrensen for fri likviditet, samt betalingsutsettelser på renter, opplyses det.

Borr fortsetter å være involvert i anbudsprosesser som kan føre til salg av enkelte eiendeler, med mål om styrke likviditeten ytterligere.

Truet med utestengelse på Wall Street

Borr Drilling mottok i forrige uke et varsel fra New York Stock Exchange (NYSE) om at de ikke når opp til kravene for å fortsette å være børsnotert. Årsaken er at aksjekursen i snitt har vært på under én dollar i 30 dager i strekk.

Selskapet kan imidlertid oppfylle kravene igjen i henhold til visse regler, for å unngå å bli stengt ute.

Reglene innebærer at selskapet må kunne vise til en snittkurs på over én dollar over en bestemt tidsperiode etter at varselet fra NYSE ble sendt.

For Borr Drilling, som har som hensikt å fortsette å være notert på NYSE, betyr det at de må oppnå kravet innen den 26. desember. Inntil det skjer, vil aksjene fortsette å handles som normalt.

Borr Drilling er grunnlagt av Tor Olav Trøim, og er også notert på Oslo Børs. Aksjen steg 7,52 prosent til 5,935 kroner onsdag.

Les meldingen fra selskapet her

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Borr Drilling

Flere artikler

 1. Borr Drilling steg kraftig etter krisegrep

 2. Borr Drilling steg kraftig – Wall Street endte ned

 3. Betalt innhold

  Børskommentar: Tor Olav Trøims selskap var hele tiden et gigantisk veddemål. Nå kan det gå skikkelig surt

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Ny smell for Trøims riggdrøm: – Riggmarkedet har sett håpet knuses

 6. Meglerhus spår mer riggras på børs: Tre aksjer har kursmål på én krone