Equinor-sjefen om spekulasjonene: – En eller annen gang skal jeg gjøre andre ting

SPEKULASJONER: Den siste tiden har det vært spekulert rundt når Eldar Sætres skal gå av som Equinor-sjef og hvem som kan bli hans etterfølger. Sætre selv har åpnet for å sitte til han er 67 år i 2023. Her viser han statsminister Erna Solberg området hvor havvindparken Empire Wind skal ligge under et besøk i New York i høst.

Pontus Höök
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Denne måneden skrev Stavanger Aftenblad at Equinor har startet arbeidet med å finne en ny konsernsjef etter Eldar Sætre, og at skiftet kan skje allerede neste år. Avisen viste til flere uavhengige kilder.

Konsernsjefen i Equinor fikk flere spørsmål om dette da selskapet holdt sin årlige høstkonferanse i Oslo tirsdag, og han ville ikke si noe om når han skulle gå av.

– Min pensjonsalder er 67 år. Jeg har aldri snakket om noe annet enn det, sier Sætre til E24.

Det er Equinor-styrets ansvar å utnevne en ny konsernsjef. Eldar Sætre hadde mulighet til å gå av ved 62, men i 2017 åpnet han for å bli sittende i inntil fem år til, altså frem til han blir 67 år som er normal pensjonsalder.

Sætre blir 67 den 8. februar 2023.

Les også

Aftenbladet: Equinor leter etter ny konsernsjef

– Ikke noe spesielt

– Det vil ikke være så veldig unaturlig for selskapet å ha i kikkerten at på ett eller annet tidspunkt skal du gjøre andre ting?

– En eller annen gang skal jeg gjøre andre ting. Det er et fundamentalt ansvar for et styre å tenke gjennom etterfølgere. Jeg kunne falle fra i morgen, og hvem måtte bli etterfølger? Det er et ansvar et styre har til enhver tid å vurdere. Så det er ikke noe spesielt med det, sier Sætre.

Mange mener det er en rekke gode interne kandidater (+) i selskapet til å etterfølge Sætre, som konserndirektørene Torgrim Reitan og Irene Rummelhoff og finansdirektør Lars Christian Bacher. Konsernsjefen mener det ikke er naturlig for ham å kommentere hvem som burde ta over når han etter hvert gir seg.

– For å si det sånn: En av tingene jeg er opptatt av er å bygge kompetanse i selskapet, ledelseskompetanse på de aller høyeste nivåene. En del av jobben jeg har er å gjøre det, sier Sætre.

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Eldar Sætre
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor har begynt å lete etter ny konsernsjef

 2. Equinor presenterer den nye toppsjefen: - Et stort ansvar

 3. Tar ikke ansvar for kundenes utslipp: – Det er helt uaktuelt

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor-sjefen: Jobber med nedbemanning og effektivisering

 6. Betalt innhold

  – Jeg tør ikke tenke på hvor Equinor hadde vært uten Eldar