Equinor-sjefen om spekulasjonene: – En eller annen gang skal jeg gjøre andre ting

SPEKULASJONER: Den siste tiden har det vært spekulert rundt når Eldar Sætres skal gå av som Equinor-sjef og hvem som kan bli hans etterfølger. Sætre selv har åpnet for å sitte til han er 67 år i 2023. Her viser han statsminister Erna Solberg området hvor havvindparken Empire Wind skal ligge under et besøk i New York i høst.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Denne måneden skrev Stavanger Aftenblad at Equinor har startet arbeidet med å finne en ny konsernsjef etter Eldar Sætre, og at skiftet kan skje allerede neste år. Avisen viste til flere uavhengige kilder.

Konsernsjefen i Equinor fikk flere spørsmål om dette da selskapet holdt sin årlige høstkonferanse i Oslo tirsdag, og han ville ikke si noe om når han skulle gå av.

– Min pensjonsalder er 67 år. Jeg har aldri snakket om noe annet enn det, sier Sætre til E24.

Det er Equinor-styrets ansvar å utnevne en ny konsernsjef. Eldar Sætre hadde mulighet til å gå av ved 62, men i 2017 åpnet han for å bli sittende i inntil fem år til, altså frem til han blir 67 år som er normal pensjonsalder.

Sætre blir 67 den 8. februar 2023.

Les også

Aftenbladet: Equinor leter etter ny konsernsjef

– Ikke noe spesielt

– Det vil ikke være så veldig unaturlig for selskapet å ha i kikkerten at på ett eller annet tidspunkt skal du gjøre andre ting?

– En eller annen gang skal jeg gjøre andre ting. Det er et fundamentalt ansvar for et styre å tenke gjennom etterfølgere. Jeg kunne falle fra i morgen, og hvem måtte bli etterfølger? Det er et ansvar et styre har til enhver tid å vurdere. Så det er ikke noe spesielt med det, sier Sætre.

Mange mener det er en rekke gode interne kandidater (+) i selskapet til å etterfølge Sætre, som konserndirektørene Torgrim Reitan og Irene Rummelhoff og finansdirektør Lars Christian Bacher. Konsernsjefen mener det ikke er naturlig for ham å kommentere hvem som burde ta over når han etter hvert gir seg.

– For å si det sånn: En av tingene jeg er opptatt av er å bygge kompetanse i selskapet, ledelseskompetanse på de aller høyeste nivåene. En del av jobben jeg har er å gjøre det, sier Sætre.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Eldar Sætre

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor har begynt å lete etter ny konsernsjef

 2. Aftenbladet: Equinor leter etter ny konsernsjef

 3. Betalt innhold

  Disse kan bli ny Equinor-sjef

 4. Equinor-sjefen om dobbeltsmellen for olje: – Vil prege industrien lenge

 5. Betalt innhold

  Underdogen fra Sauda til topps i Equinor