Syv personer pågrepet i Oslo etter klimaprotest

33 Extinction Rebellion-aksjonister har til nå fått forelegg fra Oslopolitiet i forbindelse med aksjonene i Oslo. Tirsdag ettermiddag ble syv personer som har demonstrert i lokalene til Klima- og Miljødepartementet pågrepet.

Flere aksjonister fra Extinction Rebellion ble innbrakt fra Majorstukrysset i Oslo mandag etter at de nektet å flytte seg.
Publisert:

Det skriver politiet i Oslo på Twitter.

Det var flere demonstranter på stedet, men de som forlot stedet frivillig er ikke pågrepet. De pågrepne er kjørt til arresten.

Hvert av foreleggene som er gitt i forbindelse med aksjonene er på 13.000 kroner, opplyser politiet. Totalt er det dermed skrevet ut forelegg for til sammen 429.000 kroner til aksjonister fra Extinction Rebellion etter aksjonene i Oslo mandag og tirsdag.

Mandag aksjonerte gruppen utenfor Olje- og energidepartementet, i Majorstukrysset og på Ankerbrua ved Grünerløkka i Oslo. Totalt ble 48 personer innbrakt eller pågrepet under disse aksjonene.

Tirsdag sperret gruppen krysset Frederiks gate/Karl Johans gate ved Slottet i Oslo, og de møtte også opp utenfor Klima- og miljødepartementet.

Les også

Pågriper aksjonister som ikke vil fjerne seg fra Olje- og energidepartementet

Dekker ikke hele forelegget

Talsperson Christian Hansson i Extinction Rebellion sier at aksjonistene er ansvarlige for sine egne forelegg, og at de selv velger om de vil vedta dem eller ikke.

– Extinction Rebellion i Norge, Sverige og Danmark har likevel drevet innsamling via sosiale medier og nettsidene våre til en solidaritetskasse, og vi skal ta fra den så langt kassen rekker. Aksjonistene kan likevel ikke vente å få dekket hele forelegget, sier Hansson.

Fikk bøter på over 1 million kroner

Talspersonen sier at gruppen er forberedt på at det vil komme enda flere forelegg, og at flere vil bli innbrakt under aksjonene de har planlagt videre denne uken.

– I forbindelse med aksjonene vi hadde for et år siden, ble vi ilagt bøter for til sammen i overkant av 1 million kroner, og aksjonene vi holder på med nå, er mye større enn da. Vi er fortsatt bare på tirsdag, sier Hansson.

Publisert:
Gå til e24.no