John Fredriksens Seadrill fortsetter å låne ut Sevan-aksjene sine

John Fredriksens Seadrill tok kontrollen i selskapet med de runde riggene, men har selv lånt ut aksjene sine. Nå forlenger de avtalen.

TIL UTLÅN: John Fredriksens riggkjempe Seadrill har fornyet forward-kontraktene i en transaksjon der man solgte Sevan Drilling-aksjene man satt på i bytte mot en fremtidig kjøpekontrakt. Arkivbilde.

Fredrik Solstad
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Seadrill melder torsdag at de har rullert forward-kontraktene de har inngått på aksjene sine i Sevan Drilling.

Avtalen innebærer at Seadrill har solgt aksjer i bytte mot å inngå en avtale om å kjøpe aksjene tilbake til en gitt pris i fremtiden.

Sevan Drilling er kjent for de spesielle runde riggene og offshore-enhetene sine.

I denne omgang har Seadrill inngått to kontrakter. Den ene er for 216,07 millioner aksjer. Kontrakten forfaller 6. november til en kur på 4,1381 kroner.

Den andre kontrakten er på 81,83 millioner aksjer med forfall 6. november. Kursen er satt til 4,1659 kroner.

Det er DNB som har vært Seadrills motpart i transaksjonene.

Det var i januar i fjor at Seadrill for første gang meldte at de hadde solgt aksjene sine i bytte mot en forward-kontrakt. Da beskrev Seadrill det som «et attraktivt tilbud» for å finansiere eksponeringen sin.

Seadrill skriver at de kontrollerer 50,11 prosent av aksjene i Sevan Drilling, enten gjennom disse forward-kontraktene eller gjennom direkte eierskap.

Ville kjøpe alt

Det var i juni i fjor at John Fredriksens riggselskap Seadrill annonserte ønsket om å kjøpe seg kontroll i Sevan Drilling, gjennom en eierpost på drøye 50 prosent. Det klarte de, men Seadrill lyktes ikke i sitt forsøk på å kjøpe alle de resterende aksjene.

I tillegg til å ønske et nytt styre, mente Seadrill at de kunne drive flåten til Sevan mer effektivt. I september i fjor meldte selskapet at Seadrill skulle ta over flåtestyringen av riggene deres.

Ett av resultatene av samarbeidet med Seadrill som Sevan trakk frem i sin kvartalsrapport i mai, var at både drifts- og lånekostnadene har gått ned.

Les også:

Bedre Sevan-tall etter at Seadrill tok styringenFinansdirektøren i Sevan Drilling trekker segScott Kerr forlater Sevan Drilling

Her kan du lese mer om

  1. Sevan Drilling
  2. Seadrill

Flere artikler

  1. Fredriksen kjøper 150 rigger av Rosneft

  2. Spikret kontrakter med russerne midt i den politiske krisen

  3. Rosneft kansellerer nok en riggkontrakt

  4. Annonsørinnhold

  5. Rosneft-avtalen kan være verdt 6,3 milliarder kroner

  6. Fredriksen flytter riggselskap fra Norge til Bermuda