Lien glad for leteinteresse på norsk sokkel

I alt 43 selskaper har søkt om tildeling av nytt leteareal i forhåndsdefinerte områder på norsk sokkel. Nye blokker for olje- og gassvirksomhet ble tidligere i år lyst ut i Norskehavet og Barentshavet.

GLAD: – Jeg er glad for at det fortsatt er betydelig interesse for leteområder på norsk sokkel. Det er positivt at selskapene posisjonerer seg for langsiktig tilstedeværelse og verdiskaping på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Tord Lien.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg er glad for at det fortsatt er betydelig interesse for leteområder på norsk sokkel. Det er positivt at selskapene posisjonerer seg for langsiktig tilstedeværelse og verdiskaping på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Regjeringen utvidet det forhåndsdefinerte området i Norskehavet og Barentshavet i forbindelse med tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2015. Tildelingen områder omfatter de geologisk best kartlagte delene av norsk kontinentalsokkel.

Ved utløpet av søknadsfristen hadde departementet mottatt søknader fra til sammen 43 selskaper, mot 47 selskaper i fjor. Det er ventet at regjeringen straks over nyttår vil kunngjøre hvilke selskaper som blir tildelt blokker.

Les også

Jobbekspertene svarte leserne i «nedbemannings-spesial»: – Fikk sparken for å søke en annen jobb

Les også

Oljeansatte fikk ultimatum: Flytte eller slutte

Les også

Oljedirektør advarer oljebransjen mot «nærsynthet»

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  43 selskaper vil lete etter olje

 2. Betalt innhold

  Regjeringen øker oljeaktiviteten i nord

 3. Betalt innhold

  Regjeringen øker oljeaktiviteten i nord

 4. Betalt innhold

  Utvider leteaktiviteten med 87 blokker på norsk sokkel

 5. Betalt innhold

  Lien setter inn storstilt økning i oljeaktivitet