Kjempevekst for Bonheur - nær tredobling av driftsresultat

Holdingsselskapet Bonheur, som driver med både fornybar energi, vindkraft, shipping og cruise, slapp tall som viste god vekst fredag. 

BONHEUR-SJEF: Anette Olsen.

Foto: Mariam Butt NTB / Scanpix
 • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert:

Holdingselskapet Bonheur slapp som flere andre store selskaper resultater fredag morgen, og selskapet har vokst kraftig det siste året.

Selskapet viser blant annet til en økning i brutto driftsresultat (EBITDA) til 511 millioner kroner, opp 46 prosent fra 350 millioner i fjor.

Driftsresultatet nesten tredoblet seg til 271 millioner kroner, opp fra 95 millioner kroner. Omsetningen økte 21,7 prosent til 2 milliarder kroner.

Det er dog ikke nok til at selskapet kan tjene penger, men også der ser man bedring - i andre kvartal 2018 tapte selskapet 26 millioner kroner - for samme kvartal 2019 tapte de 11 millioner kroner.

Les også: Børsprofil: Bonheur møter tre hindre innen havvind

Vind-og shipping økte med 298 prosent

Bonheur har tre segmenter - fornybar energi, vind-og shipping, og cruise.

Fornybar sto for 111 millioner kroner av den totale EBITDA-en, mens vind-og shipping dekte 255 millioner.

Cruisevirksomheten hadde et brutto driftsresultat på 137 millioner kroner.

Fornybar energi falt fra 165 millioner kroner samme periode i fjor, en nedgang på 33 prosent. Selskapet viser blant annet til en nedgang i strømprisene. Samtidig dempes avskrivningene i Bonheur på grunn av økt levetid for segmentet.

Men innen vind og shipping økte resultatet hele 298 prosent, opp fra 64 millioner til 255 millioner kroner.

– Selskapet er spesielt godt posisjonert til å skape verdi innenfor havvind fordi det kan trekke på både kunnskap fra offshoreindustrien og fra vindparker på land, skriver Pareto-analytiker Bård Rosef om aksjen i sin siste analyse.

På Børsen har Bonheur-aksjen virkelig satt fart, og er opp 99,19 prosent så langt i år. Siden desember har kursen nesten doblet seg fra rundt 90 kroner til over 180 kroner.

«Grønn bølge» på Oslo Børs

Børsraketten føyer seg inn bildet av en større trend, ifølge investeringsdirektør Pernille Skarstein Christensen i C WorldWide Asset Management.

– Det vi er opptatt av er at det har blåst en grønn trend over Oslo Børs de siste tolv månedene. Vi mener dette er en veldig viktig trend for oss som er langsiktige investorer, sa hun til E24 ved en tidligere anledning.

Inntil nylig var Bonheur største aksjonær i konkursrammede Dolphin Drilling, men til slutt ble pengekranen skrudd igjen og riggselskapet skilt ut.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Fred. Olsens cruiserederi tapte 206 millioner i første kvartal

 2. Betalt innhold

  Aker Solutions øker omsetningen og legger frem grønn strategi

 3. Betalt innhold

  Børsprofil: Bonheur møter tre hindre innen havvind

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Scatec Solar med rekordsterkt år

 6. Betalt innhold

  Har gått fra olje til vindkraft