Venstre forbereder for neste avgiftskamp

Venstre sier handlingsrommet for å unngå økte avgifter på bensin og diesel i 2017 er borte. Partiet mener statsminister Erna Solberg (H) er forpliktet til å øke avgiftene.

VIL ØKE AVGIFTENE: Venstre-leder Trine Skei Grande.

Jon Olav Nesvold
  • NTB
Publisert:

– Skal vi få ned utslipp og begynne det grønne skatteskiftet, kommer vi ikke utenom avgiftene på bensin og diesel. Handlingsrommet er borte, og Venstres kreativitet til å finne alternative avgifter som kutter CO2-utslippene er brukt opp, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagsavisen. Frps Hans Andreas Limi mener det ikke er fullt så enkelt.

– Det er fire partier som skal forhandle. Økningene Venstre foreslo i sitt alternative budsjett, ville ikke medført lavere utslipp eller mindre bilbruk, men bare gjøre det dyrere for folk å bruke bil, sier Limi, som synes det er feil å kalle forslaget et miljøgrep.

Under årets forhandlinger sto Venstre steilt på at klimautslippene må ned. Regjeringen holdt like hardt på at økte avgifter på bensin og diesel ikke var løsningen. Neste gang slipper ikke statsminister Erna Solberg (H) unna, sier Grande.

– Hun er forpliktet til å ta i bruk disse virkemidlene, sier Grande og viser til et punkt i budsjettavtalen hvor det heter at regjeringen i statsbudsjettet for 2017 skal fremme forslag om grønt skatteskifte hvor omleggingen skal være «av en størrelse som forsterker klimaforliket og gir betydelige reduksjoner i klimautslippene».

Les også

Derfor blir strømregningen større

Les også

Fossilbiler kan bli forbudt i Oslo og Bergen

Les også

Bensinbransjen svarte Jensen og Mæland med denne grafen

Flere artikler

  1. Bremsene på i borgerlig rally om diesel og bensin

  2. Rasende Skei Grande: – Erna og Siv har skuffet meg

  3. Enige om statsbudsjettet – nå blir det dyrere bensin

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Tjuvstart på budsjettforhandlingene

  6. Ingen avtale om bilavgifter før budsjettmøte