200 årsverk må bort på Mongstad

Statoil Mongstad har kuttet rundt 250 årsverk siste fire årene. Nå må ytterligere 200 årsverk bort fram til 2016.

FØLGER MED: Bellona-leder Fredrik Hauge fulgte nøye med da Statoils konsernsjef Helge Lund (t.v.) og informasjonsdirektør Jannik Lindbæk ble intervjuet under Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tidligere i år.

Heiko Junge
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi er i en tøff bransje med hard konkurranse mellom raffineriene i Europa. Etter et overskudd i 2012 kommer vi ut med minus i 2013, og vi har krav på oss om å forbedre resultatet med rundt en milliard i løpet av de neste årene, opplyser fungerende direktør Øystein Austrheim på Statoil Mongstad til lokalavisen Strilen.

Reduksjonene vil komme både i innleide årsverk og egen bemanning.

Austrheim er optimist og tror de vil klare å innfri de nye kravene fra ledelsen i Statoil.

– De ansatte har stått på for å klare de kuttene vi har gjort til nå. Jeg føler at det fortsatt er gnist i organisasjonen med hensyn til å takle nye kutt og tiltak som øker inntjeningen, sier Austrheim.

Informasjonssjef Morten Eek i Statoil sier den økonomiske situasjonen er alvorlig.

– Selv om 2013-regnskapet ikke er klart, vet vi at fjoråret ble et av de mest krevende, sier han til Stavanger Aftenblad.

Statoil ser ikke for seg at markedene bedrer seg i overskuelig framtid, og venter en enda tøffere situasjon for oljeraffineriene på Mongstad og i Kalundborg i Vest-Danmark framover. De årlige driftsutgiftene på Mongstad skal ned med 28 prosent fra 2,5 milliarder kroner – altså skal 700 millioner spares. Samtidig skal inntektene økes med 300 millioner.

Eek sa i januar at målet er at de som ble overtallige ved landanleggene skal få tilbud om andre stillinger i Statoil, og at det sammen med naturlig avgang gjør at ingen vil bli sagt opp.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  200 årsverk skal bort fra Mongstad

 2. Betalt innhold

  200 årsverk må bort på Mongstad

 3. Betalt innhold

  – Kan ikke drive med tap

 4. Nytt milliardkutt i Statoil

 5. Betalt innhold

  Merker økt interesse for Mongstad