De Grønne vil felle regjeringen på oljeboring

Miljøpartiet De Grønne garanterer at de vil felle enhver regjering som åpner for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De oppfordrer både SV, Venstre og KrF til å love det samme.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Partiet mener det må dannes en felles front mot de tre store «fossilpartiene», Ap, Frp og Høyre. En Lofoten-garanti bør også få konsekvenser for regjeringsspørsmålet, mener partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

– Vi vil felle enhver regjering som åpner for oljeboring ved Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette må også SV, V og KrF kunne garantere, sier Hansson.

– Klimaendringene er langt mer dramatiske enn antatt, og norsk oljevirksomhet bidrar til dette, sier han og viser til lekkasjene fra den siste klimarapporten til FNs klimapanel IPCC, den såkalte delrapport 2.

Hansson mener det er vanskelig å utpeke den største miljøfienden blant partiene han omtaler som fossilpartiene.

– Hva er verst: å være umoralsk som Frp, eller dobbeltmoralsk som Ap og Høyre? Faktum er at ingen av fossilpartiene viser vilje til å faktisk gjøre noe substansielt med klimautfordringene.

Hansson mener omstillingen til fornybarsamfunnet må starte nå, ikke senere.

– Erna (Solberg) snakker ikke om miljø, og det låter hult når Jens snakker om klima først i tolvte time av valget. Dette minner om folk som slutter å drikke første nyttårsdag. Dessverre blir det fremtidens generasjoner som må leve med bakrusen – og regningen – av oljefesten, sier Hansson.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Partitopper klargjør til ny kamp mot oljeboring i Nord

  2. Krever rask avklaringom Lofoten-vern

  3. Frykter Høyre gir segpå oljeleting i nord

  4. Betalt innhold

    Ber regjeringen frede Lofoten

  5. KrFs fylkesledere tror på seier i oljestriden