Schjøtt-Pedersen går før ny sjef er på plass

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen skulle legge til rette for en god overgang for den nye sjefen i Norsk olje og gass. Nå forlater han stillingen allerede om en drøy uke. Viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen tar over.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen takkes av som toppsjef i oljelobbyorganisasjonen Norsk olje og gass allerede om ei drøy uke.

Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert:,

3. januar i år ble det kjent at sjefen for oljebransjens lobbyorganisasjon Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, går av.

Da uttalte han at han først og fremst skulle legge til rette for en god overgang for den som skal overta som leder av Norsk olje og gass.

Nå ser det ut til at avgangen kommer raskere enn først planlagt. Allerede den 28. januar konstitueres viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen som ny administreredne direktør. Han skal fungere frem til en permanent sjef er på plass.

Les også

Oljebransjen vil ha mer kraft fra land: Slik vil de sikre nok strøm

– Vil ta lang tid

Schjøtt-Pedersen takkes av på en middag i forbindelse med en medarbeidersamling dagen før.

Dette bekrefter Schjøtt-Pedersen for E24.

– Det vi har funnet ut av er at det kommer til å gå lang tid før det kommer på plass en permanent erstatter. Derfor konstitueres viseadministrerende direktør Knut Thorvaldsen den 27. januar. Samtidig skal jeg over i nytt arbeid, sier han.

Knut Thorvaldsen er i dag viseadministrerende direktør i Norsk olje og gass. Om litt over ei uke konstitueres han som administrerende direktør etter at Karl Eirik Schjøtt-Pedersen takkes av den 26,

Thomas Brekke/Norsk olje og gass

Schjøtt-Pedersen ønsker foreløpig ikke å si hva han skal gjøre videre.

Også kommunikasjonsdirektør i Norsk olje og gass, Tommy Hansen, bekrefter for E24 at Schjøtt-Pedersen trer til side innen måneden er omme.

– Det vi sa da dette ble kjent var at han skulle sitte til en ny var på plass, eller det ble konstituert en ny. Siden dette kan ta litt, ble dette løsningen, selv om jeg ikke kjenner alle diskusjonene med styret, sier Hansen.

Les på E24+ (for abonnenter)

Dette er oljefeltene i Vår Energis megadeal med Exxon

Klimapress

E24 kunne tidligere i januar melde at klimapress mot ledelsen i Norsk olje og gass var noe av årsaken til Schjøtt-Pedersens avgang.

Det skal over tid ha bygget seg opp en misnøye over at man opplevde at bransjeforeningens ledelse er for lite opptatt av det grønne skiftet og at man ikke har vist nok vilje til å endre seg i en tid med økte klimakrav, skrev E24 helt på nyåret.