Agility kutter 100 ansatte

Agility Subsea Fabrication flytter produksjon midlertidig fra Skien til Tønsberg og sier opp 100 ansatte for å kutte kostnader i en tøff tid.

FLYTTER PRODUKSJON: Agility Subsea Fabrication flytter produksjon fra sitt anlegg i Skien for å spare penger, siden selskapet har nok kapasitet i Tønsberg til å utføre eksisterende ordre. Selskapet sier også opp 100 ansatte.

Foto: Agility Subsea Fabrication
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Agility har 285 ansatte i Skien og Tønsberg, men sliter med lav ordreinngang.

Nå flytter selskapet all produksjon til Tønsberg i 1,5 år fra april neste år, et grep som skal spare selskapet for kostnader.

Samtidig må Agility nedbemanne med 100 ansatte.

Det var avisen Varden som først meldte om saken.

– Svært uheldig

– Det er svært uheldig, sier konsernsjef Tove Nilsen Ljungquist til E24.

– Vi har jobbet systematisk de siste tre årene med å omorganisere og kutte kostnader, og forbedre logistikken. Vi har fått til god effektivitet og høster nå av den innsatsen, og da er det ekstra trist. Det føles som å begynne på nytt, sier hun.

Konsernsjef Tove Nilsen Ljungquist.

Foto: Agility Subsea Fabrication

Dermed kan enda et tall legges til listen over oljesektorens nedbemanninger som er utarbeidet av DNB Markets-megler Truls Oma Erichsrud, som nylig passerte 40.000 annonserte jobbkutt siden 2014.

Agility produserer subsea-manifolder som brukes til oljeproduksjon på havbunnen, og leverer til hele verden.

Blant annet har selskapet i høst levert nær 2.000 tonn subsea-utstyr til BPs Shah Deniz-prosjekt i Aserbajdsjan. Agility har også levert subsea-utstyr til prosjekter ved norske felt som Gullfaks og Oseberg.

Kutter kostnader

Selskapet ser nå at det har kapasitet nok på anlegget i Tønsberg til å utføre de leveransene selskapet har i ordreboken, og stenger derfor Skien midlertidig.

– Årsaken er rett og slett at vi ser at vi klarer å kjøre alle våre prosjekter i Tønsberg. Da ønsker vi å redusere kostnadene så mye vi kan i en tøff periode, sier Ljungquist.

– Samtidig som vi reduserer den fysiske kapasiteten, må vi også redusere bemanningen tilsvarende. Vi har ikke jobb for mer enn 185 ansatte fra neste år og ett og et halvt år frem i tid, sier hun.

Få ordrer

Agility har i dag rundt 110 ansatte ved anlegget på Røra i Skien kommune, og rundt 175 i Tønsberg.

Selskapet vil ikke si opp alle som jobber i Skien, men følger vanlige regler for ansiennitet på tvers av anleggene.

Dermed vil de i Skien som har lengst fartstid i selskapet kunne få tilbud om jobb i Tønsberg, omtrent en times kjøretur unna, ifølge konsernsjefen.

Det er først nå at Agility merker for fullt den oljebremsen som har rammet mange andre selskaper de siste årene, fordi ordrebøkene gradvis tømmes.

– Det er lite jobber ute, og det er veldig tøff konkurranse på de jobbene som er ute. Vi har ikke hatt stor ordreinngang i 2016, og lever i stor grad på ordrene fra 2015, sier Ljungquist.

Agility ser at det rører seg i noen mulige prosjekter i Nordsjøen, og tror kanskje at markedet kan begynne å ta seg opp igjen mot slutten av 2018.

– Vi kommer til å merke dette en stund til før markedet tar seg opp igjen, sier Ljungquist.

Her kan du lese mer om

 1. Oljebransjen
 2. Arbeidsliv
 3. Nordsjøen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Agility Subsea Fabrication kutter 100 årsverk

 2. – Kan ta opp til fem år før man er over kneiken

 3. Betalt innhold

  Virus og priskrig truer oljeleverandører: Frykter konkursbølge

 4. Annonsørinnhold

 5. – Viktig for oss å vise frem hva vi kan levere

 6. Aker Solutions spår inntektsfall etter to år med vekst