Vil bygge ny Snorre-plattform

Statoil mener ny plattform er løsningen for å kunne forlenge levetiden på Snorre-feltet til 2040.

NY PLATTFORM: Statoil tror ny plattform vil forlenge levetiden til 2040 på Snorre-feltet. Her med Snorre A.

Rune Johansen
Publisert:

- Plattform-løsningen er det beste alternativet for å øke utvinningen mest mulig og skape størst mulig verdi, sier konserndirektør Øystein Michelsen for norsk sokkel.

I en pressemelding mandag morgen skriver Statoil at de anbefaler en ny bore- og prosesseringsplattform på Snorre-feltet i Nordsjøen.

Det vil ifølge Statoil gi en forlengelse av feltets levetid til 2040.

Selskapet skriver videre at det har blitt gjennomført en grundig evaluering, hvor også undervanns-utbygging med fortsatt bruk av Snorre A- og B-plattformene har blitt vurdert nærmere.

- Snorre 2040 er et viktig prosjekt for økt utvinning (IOR) og vår ambisjon om å oppnå en gjennomsnittlig utvinningsgrad for olje på 60 prosent fra våre felt på norsk sokkel, sier Michelsen.

Ifølge Dagens Næringsliv vil utbyggingen, som har vært en årelang kamp mellom Statoil og Petoro, koste 40 milliarder kroner inkludert boring av brønner.

Endelig beslutning om utbyggingskonsept planlegges i første kvartal 2015.

Partnere i Snorre-lisensene er Statoil (33,3 prosent), Petoro (30,0 prosent), ExxonMobil E&P Norway (17,4 prosent), Idemitsu Petroleum Norge (9,6 prosent), RWE Dea Norge (8,6 prosent) og Core Energy (1,1 prosent).

LES OGSÅ: