Underskuddene vokser i riggselskapet Fred. Olsen Energy

Av flåten på tre boreenheter og fire rigger er det bare én som er i arbeid. Selskapet har sluttet å betale gjeld til kreditorene.

Blackford Dolphin er den eneste i arbeid for Fred. Olsen. Foto: Fred. Olsen Energy

  • Adrian Broch Jensen
Publisert:

Onsdag publiserte Fred. Olsen Energy resultatene sin for andre kvartal.

Omsetningen har falt helt fra 69,5 millioner dollar ned til 17,2 millioner.

Brutto driftsresultat har sunket fra pluss 31,8 i andre kvartal 2017 til et underskudd på 51,4 millioner dollar i år.

Resultat etter skatt ser ikke noe penere ut: 207,2 millioner dollar i underskudd i andre kvartal 2018 mot 42,6 millioner minus i samme periode i fjor.

Pengebingen er snart tom

Fred. Olsen Energy har en flåte på tre boreenheter og fire rigger, men per i dag er det kun dyptvannsenheten Blackford Dolphin som er i arbeid.

Den er på jobb for BP på britisk sokkel fra mai til oktober, med opsjon for forlengelse til desember. Dagraten er 98.000 pund.

Situasjonen for riggselskapet begynner å bli kritisk. Kontantbeholdningen i andre kvartal er 192,6 millioner dollar, og med underskudd av typen Fred. Olsen leverer nå om dagen er det bare et spørsmål før pengebingen er tom.

Sluttet å betale gjeld

Selskapet er i forhandlinger med kreditorene sine om restrukturering. I en melding forrige helg opplyste Fred. Olsen at de ikke fikk betalingsutsettelse, og at de nå tar konsekvensene av dette ved å stanse utbetalinger av renter og avdrag til sine finansielle kreditorer umiddelbart.

Selskapet vil likevel fortsette virksomheten sin som normalt, og har forsikret leverandører og handelskreditorer om at de vil få sin betaling som vanlig.

Det kommer ingen ny informasjon om forhandlingen med kreditorene i kvartalsrapporten 11. juli. I stedet gjentar selskapet sin forrige melding om at en langsiktig løsning på de finansielle problemene vil kreve ny egenkapital, justeringer i bank- og obligasjonslån, og nedskrivning av gjeld.

Sjekk status på riggene i vår nye tjeneste her:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Fred. Olsen
  2. Gjeld

Flere artikler

  1. Underskuddene vokser i Fred Olsen Energy

  2. Fred. Olsen Energy varsler ny redningsplan

  3. Kjøper av Fred. Olsen Energy-rigg trakk seg: – Et skjær i sjøen

  4. Dolphin Drilling slår seg selv konkurs

  5. Bankene enige om refinansiering i Dolphin Drilling