Equinor-sjefen om coronaviruset: - Markedet er volatilt nå

Equinor har på samme måte som mange andre bedrifter innført reiserestriksjoner og innført andre tiltak for å hindre spredningen av coronaviruset. Men produksjonen går som normalt, forteller toppsjefen.

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor, arkivbilde.

Carina Johansen
Publisert:

– Produksjonen vår er ikke rammet av dette, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor til E24 på vei inn til årskonferansen til Norsk Olje og Gass i Oslo torsdag.

– Som vi tidligere har varslet så holder vi tilbake med å bore nye brønner på land i USA (på grunn av fallet i oljeprisen og ikke coronaviruset, journ.anm.), men vi produserer fortsatt der også, fortsetter han.

Utbruddet av coronaviruset har begynt å få merkbare konsekvenser for økonomien i flere land.

Flyselskaper verden over har begynt å kansellere avganger, særlig til Nord-Italia og de asiatiske landene som er hardest rammet.

I tillegg har industriproduksjonen i Kina falt kraftig og oljeprisen har blitt satt under press som følge av en nedgang i forbruket.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har sagt at den økonomiske veksten i verden vil bli lavere i år og fondet annonserte onsdag at de setter av 464 milliarder kroner til ulike tiltak for å bekjempe konsekvensene av virusutbruddet.

Les også

Analytikere spår corona-kutt fra OPEC: – Må kutte uansett

– Markedet er volatilt

Siden andre halvdel av februar og frem til i dag har oljeprisen falt kraftig fra en topp på 60 dollar per fat og ned mot 50 dollar per fat.

Den amerikanske sentralbanken varslet tirsdag denne uken et rentekutt som et krisetiltak i møte med virusutbruddet.

I tillegg til dette spekuleres det i hva oljekartellet Opec vil gjøre.

– Skulle du ønske at Opec kutter produksjonen sin nå for å imøtekomme etterspørselsfallet?

– Jeg pleier aldri å kommentere hva Opec bør gjøre. Vi forholder oss til deres beslutninger, men det er sikkert stor usikkerhet for dem også nå, sier Eldar Sætre.

– Markedet er volatilt nå og oljeprisen ligger jo godt ned på 50-tallet nå. Mange spør seg nok som oss hvordan dette vil utvikle seg og hvordan de ulike tiltakene vil påvirke markedet og økonomien, sier Equinor-sjefen videre.

Eldar Sætre poengterer at det er i situasjoner som denne at man ser gevinsten av arbeidet Equinor har gjort med å gjøre prosjektene og virksomhet mer robust gjennom de kostnads- og effektiviseringstiltakene som er gjort de siste årene.

Les også

Oljefondet barbert med over 700 milliarder på en uke

Les også

Norwegian kansellerer 22 avganger på grunn av viruset