Aibel-sjefen etter milliardavtale: – Nå jubler vi

Ledelsen og de ansatte i Aibel jubler etter en intensjonsavtale om å levere prosessplattform til Johan Sverdrup fase to til åtte milliarder kroner.

GIR KONTRAKTER: Aibel jubler over en intensjonsavtale på byggingen av en prosessplattform til åtte milliarder kroner. I tillegg fikk Aker Solutions og Kværner en kontrakt på Johan Sverdrup torsdag, verdt 3,4 milliarder kroner. Dette er en Statoil-illustrasjon av Sverdrup-feltets fase to.

Foto: Statoil
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Statoil drysset torsdag ut enda flere milliardkontrakter.

Statoil har inngått intensjonsavtale med Aibel om å bygge prosessplattformen for fase to på gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen, til åtte milliarder kroner.

I tillegg får Aker Solutions og Kværner i samarbeid en kontrakt på 3,4 milliarder kroner for modifikasjoner på stigerørsplattformen og feltsenteret på Johan Sverdrup-feltet.

Tidligere i uken delte Statoil ut fireårige borekontrakter til Archer, KCA Deutag og Odfjell Drilling på til sammen 12 milliarder kroner.

Statoil har delt ut 60 milliarder kroner i kontrakter på Johan Sverdrup-feltet så langt, og over 70 prosent av leverandørene har norsk fakturaadresse.

– Nå jubler vi. Dette kommer til å bli en gledens dag i Aibel, sier konsernsjef Mads Andersen i Aibel til E24.

– Dette er selvfølgelig kjempeviktig og svært gledelig, legger han til.

– Blir det feiring?

– Det blir kake på alle lokasjoner i morgen, sier Andersen.

JUBLER: Mads Andersen, konsernsjef i Aibel

Foto: Aibel

Snart ferdig med boreplattform

Aibel er i ferd med å ferdigstille og levere boreplattformen til første fase av Johan Sverdrup-feltet, en kontrakt selskapet fikk for tre år siden.

– Den ferdigstilles nå i Haugesund, så timingen for dette er perfekt, slik at vi nå kan fortsette å være med på dette eventyret, sier Andersen.

– Når fikk du vite at dere var blitt valgt?

– Det fikk vi vite nå nylig, og det er jo sånn at man aldri vet om man vinner en kontrakt eller ikke før helt mot slutten av anbudsprosessen, sier han.

– Jeg håper dette er en anerkjennelse av det vi har gjort på boreplattformen og det vi har gjort innen effektivisering de siste to-tre årene. Vi har gjort en omfattende jobb med å forbedre konkurransekraften både Aibel og i bransjen for øvrig, sier Andersen.

De ansatte er takknemlige

Også de ansatte i Aibel feirer kontrakten, som vil gi økt trygghet for arbeidsplassene.

– Jeg er så glad for den kontrakten, for den gir langsiktighet. Den gir god sysselsetting i hele Aibel. Vi er takknemlig når Statoil velger å sette fokus på norsk leverandørindustri, som har blitt så konkurransedyktig, sier tillitsvalgt Momir Repaja i Aibel til E24.

– Dagen i dag blir gledelig for de ansatte i Aibel, legger han til.

De siste årene har Aibel vært i en nedbemanningsprosess, i likhet med store deler av oljeindustrien. Ifølge Repaja har bedriften redusert med rundt 1.400 ansatte. Nå kan det bli en del som får komme tilbake.

– Det blir feiring med kake og fest, men den største gleden er at man får tillit til et så stort prosjekt igjen og at man trygger arbeidsplasser, sier han.

Gir ringvirkninger

Både ledelsen og de ansatte understreker at gigantkontrakten på åtte milliarder kroner vil skape store ringvirkninger både i Haugesund og ellers på Vestlandet.

– Mye av anlegget skal fabrikkeres og sammenstilles i Haugesund. Det blir en kjempejobb og er en anerkjennelse av vår org i Haugesund. Det blir kjempestore ringvirkninger. Vi bruker masse underleverandører, sier Andersen.

Les også

Røkke-selskaper får Statoil-avtale på 3,4 mrd.

Les også

Aibel sikrer Statoil-kontrakt på åtte milliarder kroner

Les også

OMV gjorde to gassfunn i Norskehavet: – Det er ganske stort

Her kan du lese mer om

 1. Aibel
 2. Equinor
 3. Aker Solutions
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Milliardkontrakt gir jobb til 1500 i Haugesund

 2. Aibel sikrer Statoil-kontrakt på åtte milliarder kroner

 3. Betalt innhold

  Milliardkontrakter til Aibel, Kværner og Aker Solutions

 4. Annonsørinnhold

 5. – Føler at vi spiller i Mesterligaen

 6. Skal bygge sitt fjerde Sverdrup-understell for 900 mill.