NEDTUREN HAR SNUDD: Vilt rally for oljen

Olje- og andre råvarepriser suser oppover.

Publisert:

I juli dundret prisen på olje og andre råvarer i bakken. Nå er det tid for comback. Torsdag har oljeprisen steget med over 5 dollar per fat til rundt 121 dollar (gjelder både nordsjøolje og amerikansk lettolje). Det er ikke mer enn en drøy uke siden oljeprisen så vidt holdt seg over 110 dollar.

Politisk spenning

Den siste oppgangen for oljeprisen tilskrives i første rekke spenningene mellom USA og Russland. Russland raser etter at USA og Polen har inngått en rakettskjoldavtale og har svart med å bryte all forbindelse med Nato.

Følg oljeprisen og andre råvarer minutt for minutt med E24 Børs.

Men det er langt i fra bare oljeprisen som har fått seg et kraftig løft. Andre råvarepriser har også fulgt etter.

Prisoppgangen denne uken er den kraftigste på 33 år, skriver Bloomberg, og viser til råvareindeksen Reuters/Jefferies CRB-indeks som følger prisutviklingen i 19 råvarer.

- Styrkingene i dollaren fikk mange til å selge råvarer, og det ble til slutt oversolgt. Disse bevegelsene sier oss at trenden nedover er brutt, og vi kan få et rally fremover, sier forvalter Chip Hanlon i Delta Global Advisors til Bloomberg.

Alle råvarepriser i indeksen bortsett fra én stiger torsdag. Kakaoprisen er opp nær 7 prosent, sølv har steget 5 prosent i pris og det samme har råoljle.

Les også:Prisras på råvarer

Prisoppgangen for olje la grunnlaget for en knalldag på Oslo Børs.

Les også: Oljefest på Oslo Børs

Venter på at OL skal slutte

OL i Kina forklarer en del av oppgangen, skriver Bloomberg. Flere fabrikker har vært stengt under lekene, men når alt er slutt 24. august vil aktiviteten ta seg opp igjen.

- Kinas etterspørsel er veldig viktig for råvaremarkedene. Nå som de snart vil starte opp fabrikker igjen, blir jeg ikke overrasket hvis vi ser at etterspørselen tar seg opp. De langsiktige utsiktene for vekst og utvikling i landet har ikke endret seg, sier Hanlon til Bloomberg.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no