Bloomberg: Opec utsetter møte om produksjonskutt

Opec trenger mer tid til å forhandle, og utsetter den planlagte videokonferansen som skulle blitt holdt på mandag.

Publisert:

Oljegruppen Opec+ har utsatt et planlagt videomøte, som i utgangspunktet skulle holdes på mandag. Den nye datoen er tentativt lagt til 9. april, førstkommende torsdag.

Det skriver Bloomberg, som viser til ikke navngitte kilder med kjennskap til saken.

Planen for møtet er å bli enige om å redusere oljeproduksjonen, med mål om å stabilisere prisene. Men ifølge en av Bloombergs kilder trenger produsentene mer tid til å forhandle.

Oljemarkedet har den siste tiden vært kraftig rammet av viruskrisen og en gryende priskrig mellom Russland og Saudi-Arabia.

Nyheten om hastemøtet, som først ble offentlig før helgen, sendte oljeprisen kraftig oppover. Prisen på ett fat med nordsjøolje (Brent), som forrige mandag lå på rundt 22 dollar, avsluttet uken på 34,89 dollar.

Uenigheter

Nyheten om den mulige utsettelsen kommer timer etter en ordveksling mellom Saudi-Arabia og Russland. Landene er uenige om hvem som har skylden for det urolige oljemarkedet.

I en uttalelse sendt ut lørdag, skriver Saudi-Arabias utenriksminister Prins Faisal bin Farhan at Putins forsøk på å gi landet skylden for at Opecs forrige kuttsamtaler kollapset er «fullstendig uten sannhet», ifølge Bloomberg.

Kvelden før sa den russiske presidenten Vladimir Putin at landet er klare for å inngå avtaler med Opec+, og for en Opec-reduksjon på 10 million fat per dag.

Men presidenten uttalte også at det var Saudi-Arabia som trakk seg fra Opecs forrige kuttavtale, og at landet siden har bidratt til lavere priser gjennom rabatter og økt produksjon, skriver Bloomberg.

Les også

Putin: Russland er klar til å samarbeide om kutt i oljeproduksjonen

En utsettelse av møtet er «ikke et godt tegn» sier Ayham Kamel ved Eurasia Group til nyhetsbyrået.
Publisert:
Gå til e24.no