Ny gladmelding fra Faroe Petroleum: Har funnet mer olje ved Brasse-funnet

Faroe Petroleum har funnet mer olje i nærheten av Brasse-funnet. Selskapet mener de foreløpige analysene nå tilsier at Brasse dermed er kommersielt drivverdig.

Helge Hammer, administrerende direktør i Faroe Petroleum Norge

Foto: Faroe Petroleum
 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Oljeselskapet Faroe Petroleum, som har virksomhet på norsk, irsk og britisk sokkel, melder at de foreløpige resultatene fra avgrensningsbrønn 31/7-2S er klare. Selskapet går imidlertid ikke ut med noen tall over hvor mye mer olje de mener de har funnet.

Dette er en avgrensningsbrønn som er boret rundt to kilometer sør for Brasse-funnet i Nordsjøen, som ble annonsert i fjor sommer.

Det opprinnelige Brasse-funnet er sammen med Aker BPs Langfjellet-funn og Engies Cara-funn de største funnene som ble gjort på norsk sokkel i fjor. Ifølge Oljedirektoratet estimerer man at Brasse-funnet inneholder ressurser tilsvarende 51 til 94 millioner fat oljeekvivalenter.

Kart over Faroe Petroleums Brasse-funn og avgrensningsbrønnen to kilometer lenger sør.

Foto: Faroe Petroleum

Nå har Faroe Petroleum altså funnet mer. Det er boreriggen Deep Sea Bergen til Odfjell Drilling som har stått for selve boringen.

– Vi er veldig fornøyd med resultatene fra den sørlige avgrensningsbrønnen på Brasse. Vi har funnet olje i reservoar av god kvalitet og har indikasjoner på god reservoarkommunikasjon, sier Helge Hammer, administrerende direktør i Faroe Petroleum Norge i en uttalelse.

Selskapet opplyser at man vil sette i gang med en produksjonstest av Brasse.

– Dataene fra produksjonstesten vil gi oss viktig informasjon som vi trenger for å modne Brasse frem til en utbygningsbeslutning.

Faroe Petroleum og Point Resources eier halvparten hver av lisensen som Brasse ligger i. Point Resources er eid av private equity-fondet HitecVision, og inngikk nylig en avtale om å kjøpe Exxons felt på norsk sokkel.

– Kommersielt drivverdig

Da Faroe Petroleum annonserte det opprinnelige Brasse-funnet for nøyaktig ett år siden uttalte selskapet at hvis det viste seg at funnet er kommersielt drivverdig, så ville man koble det opp mot den eksisterende produksjonsplattformen på Brage-feltet.

Brasse ligger om lag 13 kilometer unna både Brage- og Oseberg-feltene.

– Foreløpig analyse av brønnresultatene bekrefter Brasse som kommersielt drivverdig, sier konsernsjef Graham Stewart i Faroe Petroleum i en uttalelse nå som avgrensningsbrønnen er boret.

Brage-feltet drives av Wintershall, men Faroe er med som deleier med en andel på 14,26 prosent. Feltet har vært i produksjon siden 1993 og det skal etter planen gjennomføres en borekampanje rundt feltet i år, etter en pause i fjor, ifølge Oljedirektoratet.

– Brasse er et betydelig prosjekt for Faroe og regionen, og det understreker også Faroes evne til å kontinuerlig bidra med betydelige verdier gjennom lavkostnadsboring i våre kjerneområder, sier Stewart videre.

Han påpeker at selskapet både har et pågående leteprogram på norsk sokkel og er engasjert i utviklingen av flere av selskapets egne funn.

Les også

Ser vekstmulighet i sol og vind: – Kan ikke ignoreres

Les også

Statoil inngår avtale med kinesisk oljegigant

Les også

Sikret ny Statoil-avtale

Her kan du lese mer om

 1. DNO North Sea (tidl. Faroe Petroleum)
 2. Odfjell Drilling
 3. Nordsjøen
 4. Oljedirektoratet
 5. Olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Har funnet olje i ny Brasse-brønn

 2. Betalt innhold

  Nå er boringen i gang på Brasse

 3. Betalt innhold

  Nå vil Faroe bygge ut Brasse-feltet

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Faroe går for ny letebrønn i Brasse-området

 6. Betalt innhold

  Gode resultater fra Brasse-test