USA sanksjonerer personer for oljeleveranser til Syria

USAs finansdepartement innfører økonomiske sanksjoner mot personer og organisasjoner de mener bidrar til oljehandel og finansiering for Syrias regjering.

KRITISK: USAs finansminister Steven Mnuchin, her avbildet i mai, sier i en pressemelding at de fortsetter jakten på dem som driver ulovlig handel med det syriske regimet.

Foto: Evan Vucci AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

I alt er fire personer og fem organisasjoner rammet av sanksjonene. En av dem er Muhammad al-Qatirji og hans lastebilselskap, som amerikanske myndigheter mener har lagt til rette for oljehandel mellom det syriske regimet og terrorgruppen IS.

Selskapet har operert i Syria, Libanon og De forente arabiske emirater for å sikre levering av olje til Syria, også via IS, ifølge USA, til tross for at de offisielt er fiender i krigen i landet.

Les også: Russland varsler nye angrep mot Idlib

– Millioner av uskyldige mennesker i Idlib-provinsen lever for tiden med en overhengende trussel fra Assad-regimet, støttet av Iran og Russland, under dekke av å skulle angripe IS. Samtidig har Assad-regimet en historie for å drive byttehandel med terrorgruppen, sier finansminister Steven Mnuchin i en pressemelding, der den syriske regjeringen beskrives som «morderisk».

Et annet selskap som rammes av USAs nyeste sanksjoner, er Abar Petroleum Service, som anklages for å ha levert olje for 30 millioner dollar til Syria i fjor.

Sanksjonene innebærer at selskapene og personene mister tilgang til sine økonomiske midler i USA. Samtidig blir det forbudt for amerikanere å handle med dem.

Her kan du lese mer om

  1. Syria
  2. Olje og gass

Flere artikler

  1. Iran vil bidra til å gjenoppbygge Syria

  2. Syriske olje- og gassanlegg rammet av angrep

  3. Trump truer med å ødelegge Tyrkias økonomi: Vil ha øyeblikkelig våpenhvile

  4. Annonsørinnhold

  5. USA svartelister iransk oljetanker

  6. Trumps Syria-beslutning møter kraftig motstand i Kongressen