Norsk politikk

Ny toppsjef på plass i Norsk olje og gass

Som minister ba hun Petroleumstilsynet bli tøffere mot oljeselskapene. Nå er Anniken Hauglie på plass i sjefsstolen hos interesseorganisasjonen Norsk olje og gass.

I 2018 la Anniken Hauglie, til høyre, fram stortingsmeldingen om helse, miljø og sikkerhet i petroleumsvirksomheten på Oljemuseeet i Stavanger. Nå er hun på plass i sjefsstolen i interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for oljeselskap og leverandørbedrifter på norsk sokkel.
 • Elisabeth Seglem (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

Som minister etterlyste Anniken Hauglie at Petroleumstilsynet ved enkelte anledninger var «sterkere i klypene» mot oljeselskapene. Hun måtte blant annet erkjenne at Statoil og Eni (nå Equinor og Vår Energi) hadde utfordret det norske tilsynsregimet.

Nå skal hun lede arbeidet med å påvirke blant andre norske myndigheter på vegne av oljeselskaper og leverandørbedrifter på norsk sokkel.

– Jeg har gledet meg til å begynne å jobbe i Norges viktigste næring, som har lagt mye av grunnlaget for den velferden vi i dag setter så stor pris på, og verdiskapingen og kompetansen vi nyter godt av i by og bygd og i næringer langt utover bransjen selv, sier Anniken Hauglie i en pressemelding.

Navneskiltet er på plass: Anniken Hauglie er glad for å begynne i bransjeforeningen Norsk olje og gass

Som tidligere statsråd har Hauglie vært i seks måneders jobbkarantene, og er glad for endelig å ta fatt på jobb igjen.

– Det har vært uvant ikke å kunne jobbe i en så lang periode, og det har vært et veldig annerledes halvår å måtte stå «på sidelinjen» når man egentlig bare ønsker å bidra. Men nå er det over! Nå gleder jeg meg til å være med og «dra lasset», til å bidra til verdiskaping og vekst, til inntekter og velferd, til bærekraft og endringer for fremtiden, sier Hauglie.

Hauglie er utdannet cand.polit fra Universitetet i Oslo og har hatt en rekke stillinger og verv innen politikk, blant annet som byråd i Oslo og drøyt fire år som arbeids- og sosialminister i regjeringen Solberg.

Les også

Anniken Hauglie ilegges karantene av Karantenenemnda

Les også

Anniken Hauglie skal lede norsk oljebransje: – All grunn til å være bekymret for oljeprisen

Som arbeidsminister hadde Anniken Hauglie (H), til venstre, flere olje og gass-oppdrag hvor HMS-arbeid stod sentralt. Bildet er fra 2018 da deler av Martin Linge-plattformen ankom uferdige fra Asia til Rosenberg verft i Stavanger. Konserndirektør for norsk sokkel i Equinor, Arne Sigve Nylund, til høyre og sjef for Petroleumstilsynet Anne Myhrvold i midten.

Mer enn 100 bedrifter knyttet til olje- og gassvirksomheten på sokkelen er medlemmer av Norsk olje og gass, ifølge organisasjonen selv. I tillegg til å tilby et faglig nettverk og juridisk bistand prøver organisasjonen å påvirke politikere og samfunnsaktører både lokalt og på sentralt nivå i saker som er viktige for industrien.

Norsk olje og gass har 60 ansatte blant annet i Oslo og Tromsø og hovedkontor på Forus utenfor Stavanger.

Les også

Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass

Les på E24+

Oljetopp Kristin F. Kragseth: – Coronatiden har minnet meg på verdien av en helt vanlig dag

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Norsk politikk
 2. Anniken Hauglie
 3. Norsk olje og gass
 4. Norsk sokkel
 5. Oljebransjen

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Da oljas sjeflobbyist måtte være stille

 2. Anniken Hauglie blir NHO-topp

 3. Betalt innhold

  Oljeselskapenes Finn.no baner vei for nytt superprosjekt

 4. Advarer mot stigmatisering: – Flere må utdanne seg innen olje og gass

 5. Ferske tall: – Mange arbeidsplasser reddet i oljebransjen