Oljelandet USA

Chevron og Equinor vil øke utvinningen kraftig fra amerikansk offshorefelt

Nesten fem år etter produksjonsstarten er Chevron, Equinor og de andre partnerne på St. Malo-feltet nå klar med et prosjekt for å hente opp enda mer olje.

Jack/St. Malo-plattformen til Chevron, Equinor og de andre partnerne

Chevron
 • Marius Lorentzen
Publisert:

I hver sin melding annonserer operatøren Chevron og partneren Equinor at man nå setter i gang et prosjekt for økt utvinning på St. Malo-feltet.

Ved å bruke vanninjeksjon regner man med å hente opp 150 til 175 millioner fat oljeekvivalenter mer fra feltet i den amerikanske Mexicogolfen.

Prosjektet innebærer boring av to nye produksjonsbrønner, tre nye injeksjonsbrønner og installasjon av injeksjonsutstyr på plattformen.

– Vi er glade for å kunngjøre denne beslutningen, som vil øke produksjonen ytterligere av svært lønnsomme fat fra Mexicogolfen, sier Chris Golden, direktør for Equinors offshoreportefølje i Nord-Amerika, i en uttalelse.

Equinor opplyser til E24 at partene ikke går ut med investeringsbeløpet i prosjektet. Equinors eierandel i feltet er 21,5 prosent, mens Murphy Oil og Petrobras sammen eier 25 prosent, og Exxon og Eni eier 1,25 prosent hver.

Jack- og St. Malo-feltene ligger 40 kilometer fra hverandre utenfor kysten av New Orleans og har en felles halvt nedsenkbar plattform.

Feltene kom i drift i desember 2014 og man regnet opprinnelig med å kunne utvinne 500 millioner fat olje og gass.

Les også

Equinor har fått verdens største havvindkontrakt

En stadig viktigere region

Den amerikanske Mexicogolfen har blitt en stadig viktigere region for Equinor de siste årene.

Selskapets største satsinger utenlands er nettopp i USA og Brasil, og selv om mye av fokuset de siste årene har dreid seg om Equinors skiferproduksjon på land i USA så vokser offshoreproduksjonen.

For fem år siden var Equinors plan å firedoble produksjonen sin i Mexicogolfen til over 100.000 fat per dag innen 2020. Allerede nå er produksjonen på 130.000 fat per dag og selskapet vil vokse enda mer.

I kroner og øre gir denne oljeproduksjonen inntekter på nærmere 70 millioner kroner hver eneste dag, gitt dagens amerikanske oljepris (WTI), dollarkurs og før man tar hensyn til gassprisen.

Equinors produksjon offshore USA er nå nesten like stor som hele Aker BPs produksjon på norsk sokkel, som i år er estimert til å ligge på rundt 155.000 fat per dag.

Oppstarten av Jack/St. Malo var en viktig milepæl i Equinors vekstplaner i området. Etter Jack/St. Malo kom nemlig Big Foot, Julia og Stampede i produksjon.

Fra før har Equinor felt som Tahiti, Heidelberg, Titan og Caesar Tonga i produksjon.

Ser man på ny produksjon så er det Vito-feltet til Shell som er det neste feltet for Equinor i Mexicogolfen. Produksjonen er ventet å komme i gang i 2021.

I tillegg jobber operatøren Total videre med den mulige utbyggingen av North Platte. Equinor sitter også på funn som Monument og Black Tip som kan bli bygget ut.

Det eneste som Equinor er operatør for selv er Titan-feltet, mens de er partner på de andre.

Les også

Trykket opp aksjer under oljebremsen: Nå vil Equinor kjøpe tilbake dobbelt så mange

Les også

– Det er helt klart en anti-olje og gass-atmosfære nå

Her kan du lese mer om

 1. Oljelandet USA
 2. Equinor
 3. Mexicogolfen
 4. Chevron
 5. USA
 6. Offshore
 7. Oljepris
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Equinor og Rosneft vil starte byggingen av oljefelt i Sibir

 2. Betalt innhold

  X-faktoren i oljemarkedet: Derfor kan den aggressive nykommeren møte veggen

 3. Betalt innhold

  Subsea 7 og OneSubsea får kontrakt til minst syv milliarder av Equinor

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor selger seg ut av Verbier-funnet

 6. Skulle pensjoneres: Nå får Statfjord leve videre