Oljeservicegigant kutter 400 stillinger i Norge

Oljeservicegiganten Schlumberger er i dialog med fagforeninger og ansatte om nedbemanningen.

Schlumbergers norske hovedkontor i Tananger i Sola kommune utenfor Stavanger.
Publisert:

«Foreløpig ser det ut til at vi må redusere 400 stillinger. Sluttpakker vil bli brukt sammen med andre tiltak for å oppnå den nødvendige justeringen av arbeidsstyrken», skriver kommunikasjonssjef Lianne Olsen i Schlumberger i en e-post til Aftenbladet.

Situasjonen med koronaepidemi og lav oljepris rammer selskapet hardt.

Oljeservicegiganten Schlumberger legger ned sitt teknologisenter i Koppholen 23 i Sandnes. Det samme gjelder et laboratorium.

Redusert aktivitet

På grunn av den vanskelige markedssituasjonen og lav aktivitet har selskapet vært nødt til å permittere mange ansatte som et kortsiktig tiltak mot den umiddelbare reduksjonen i inntektsgrunnlaget.

Segmenter av kunder har redusert sin aktivitet med mer enn 50 prosent, og dette vil selvfølgelig få konsekvenser for arbeidsstyrken, skriver Lianne Olsen i e-posten.

«En permittering vil naturligvis oppleves som dramatisk for dem det gjelder, og vi er opptatt av at det skal være en ryddig og skikkelig prosess», skriver Olsen.

3500 ansatte

Schlumbergers virksomheter i Norge har cirka 3500 ansatte, og pr. i dag er 600 av disse deltidspermittert og 180 fullt permittert. Selskapets ledelse har tatt et lønnskutt på 20 prosent.

«På grunn av den meget alvorlige markedssituasjonen på lengre sikt har vi iverksatt en evaluering av alle deler av vår virksomhet. Basert på den reduserte arbeidsmengden i Norge må selskapet vurdere fremtidig behov for våre tjenester innenfor alle segmentene vi opererer i. Reduksjoner i globale budsjetter for forskning og utvikling vil også påvirke våre aktiviteter i Norge», skriver Olsen i meldingen.

Les på E24+

BKK fikk nei til kraftkabel i Nordsjøen. - Vi er overrasket over avgjørelsen.

Les også

Oljesuksess i Tananger sendes til Hammerfest

Les også

323 bedrifter må tilbakebetale støtte - disse fem tingene går igjen

Publisert:
Gå til e24.no