Boris Johnson til Midtøsten på oljefrieri

Vil komme med en ny nasjonal energistrategi.

Boris Johnson sier den nye energistrategien vil være et massivt hopp på fornybar energi.
  • NTB/E24
Publisert:

Storbritannias statsminister Boris Johnson besøker onsdag De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia som et ledd i innsatsen for å bli uavhengig av russisk olje og gass.

Få dager etter den største massehenrettelsen i moderne saudiarabisk historie skal Boris Johnson møte kronprins Mohammed bin Salman. Landet deltar også aktivt i krigen i Jemen, og kronprinsen kobles til drapet på journalist Jamal Khashoggi. Flere stiller derfor spørsmål ved Johnsons beslutning om å møte ham.

Før møtet i Riyadh, skal den britiske statsministeren treffe Emiratenes kronprins sjeik Mohammed bin Zayed i Abu Dhabi.

I forkant av det kontroversielle besøket sier Johnson at det er viktig å styrke båndene med de to landene for å håndtere Russlands president Vladimir Putin. Han har erklært landene for å være viktige internasjonale partnere i kampen for å bli mindre avhengig av russisk energieksport i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Krigen fører til global usikkerhet

Johnson sier at en ny nasjonal energistrategi vil bli satt ut neste uke - ettersom Russlands invasjon av Ukraina fortsetter å drive opp energiprisene, skriver Reuters.

– Det Putin gjør i Ukraina forårsaker global usikkerhet og en økning i oljeprisen, som strømmer gjennom til Storbritannia og alle kan se effekten av økningen i gassprisene, sa Johnson under et besøk i Midtøsten onsdag.

– Den nye energistrategien vil være et massivt hopp på fornybar energi, bestå av mer kjernekraft, og vi vil bruke våre egne hydrokarboner mer effektivt. I tillegg se på hva vi kan gjøre for å hente hydrokarboner fra andre steder enn Russland, sier Johnson videre.

Til slutt understreker han behovet for å doble tempoet i byggingen av vindparker, skriver Reuters.

Les også

USA med en milliard dollar i militærhjelp til Ukraina

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    «Skrikende behov» for å bytte ut russisk energi: Peker på norske aksjer

  2. Johnson truer Russland med finanssanksjoner

  3. Putin advarer Vesten om oljeboikott

  4. Dette vet vi om sanksjonene mot Russland

  5. Slik kan krigen ramme Russlands rikeste: – Tror de skjelver i buksene