Boris Johnson til Midtøsten på oljefrieri

Vil komme med en ny nasjonal energistrategi.

Boris Johnson sier den nye energistrategien vil være et massivt hopp på fornybar energi.
  • NTB/E24
Publisert:

Storbritannias statsminister Boris Johnson besøker onsdag De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia som et ledd i innsatsen for å bli uavhengig av russisk olje og gass.

Få dager etter den største massehenrettelsen i moderne saudiarabisk historie skal Boris Johnson møte kronprins Mohammed bin Salman. Landet deltar også aktivt i krigen i Jemen, og kronprinsen kobles til drapet på journalist Jamal Khashoggi. Flere stiller derfor spørsmål ved Johnsons beslutning om å møte ham.

Før møtet i Riyadh, skal den britiske statsministeren treffe Emiratenes kronprins sjeik Mohammed bin Zayed i Abu Dhabi.

I forkant av det kontroversielle besøket sier Johnson at det er viktig å styrke båndene med de to landene for å håndtere Russlands president Vladimir Putin. Han har erklært landene for å være viktige internasjonale partnere i kampen for å bli mindre avhengig av russisk energieksport i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Krigen fører til global usikkerhet

Johnson sier at en ny nasjonal energistrategi vil bli satt ut neste uke - ettersom Russlands invasjon av Ukraina fortsetter å drive opp energiprisene, skriver Reuters.

– Det Putin gjør i Ukraina forårsaker global usikkerhet og en økning i oljeprisen, som strømmer gjennom til Storbritannia og alle kan se effekten av økningen i gassprisene, sa Johnson under et besøk i Midtøsten onsdag.

– Den nye energistrategien vil være et massivt hopp på fornybar energi, bestå av mer kjernekraft, og vi vil bruke våre egne hydrokarboner mer effektivt. I tillegg se på hva vi kan gjøre for å hente hydrokarboner fra andre steder enn Russland, sier Johnson videre.

Til slutt understreker han behovet for å doble tempoet i byggingen av vindparker, skriver Reuters.

Les også

USA med en milliard dollar i militærhjelp til Ukraina

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    «Skrikende behov» for å bytte ut russisk energi: Peker på norske aksjer

  2. Johnson truer Russland med finanssanksjoner

  3. G7-land enige om å boikotte russisk gull

  4. EUs utenriksministre enige om å innføre nye sanksjoner mot Russland

  5. Dette vet vi om sanksjonene mot Russland