Equinor investerer milliarder i Russland

Parallelt med at Norge har innført sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim, har Equinor investert milliarder i landet.

MILLIARDER: Equinor og Eldar Sætre har fortsatt å investere i Russland parallelt med at det er sanksjoner mot landet.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Fra 2014 til 2017 har selskapet investert 2,2 milliarder kroner i nabolandet i øst, ifølge en gjennomgang Aftenposten har gjort av Equinors regnskaper. 2014 er samme år som Norge innførte sanksjoner som svar på at Russland annekterte Krim-halvøya.

– Vi følger sanksjonene mot Russland nøye. Det vi gjør, er helt klart innenfor det som en kan gjøre, sier konserndirektør Torgrim Reitan, som har ansvar for Equinors internasjonale virksomhet.

Les også: Equinor fortsetter i Venezuela

Equinor, som den gangen het Statoil, var ett av selskapene i Norge som ble spesielt rammet. Selskapet samarbeidet med den russiske oljegiganten Rosneft, og sanksjonene var særlig rettet mot olje- og gassindustrien.

Ettersom Equinor også er børsnotert i USA, holder amerikanske myndigheter øye med om selskapet overholder sanksjonene. Reitan sier det er tett kontakt med myndighetene i EU, Norge og USA.

Fikk du med deg? USA løfter sanksjoner mot aluminiumsgiganten Rusal

– Vi holder oss orientert om hvordan sanksjonene skal forstås og hva slags utvikling vi kan se for oss, sier han og understreker at selskapet holder seg unna virksomhet som omfattes av sanksjonene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
 2. Norsk olje og gass
 3. Russland

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Equinor investerer milliarder i Russland

 2. En varslet katastrofe

 3. Equinor og Rosneft vil starte byggingen av oljefelt i Sibir

 4. Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er taus om giganttapet i USA

 5. Betalt innhold

  Tross fiasko etter fiasko, har Equinor tviholdt på å lete olje på land. Blir det endring nå?