15 ansatte oppsagt i Eide Marine Service

Rederiet i Kvinnherad har sagt opp 15 av selskapets 145 ansatte.

NEDBEMANNER: Eide Marine Service er hardt rammet av nedgangstidene i oljebransjen.

Foto: Eide Marine Service
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert: Publisert:

– Det ble besluttet denne måneden i styret, og prosessen er i gang. Halvparten har allerede fått sine oppsigelser, og resterende vil få det denne uken, sier administrerende direktør Ove Røssland i Eide Marine Service.

Første nedbemanningen

Rederiet føyer seg i rekken av vestlandsselskaper som å kutte på kostnadssiden etter oljebremsen (se faktaboks) skapte ordretørke i markedet.

– Dette er den første nedbemanningen. Vi foretok permitteringer i fjor. Vi håpet at dette var en midlertidig tilbakegang i markedene våre, men det var det ikke. Derfor måtte vi gjøre dette permanent, sier Røssland.

– Vi opplever vel egentlig en veldig status quo, slik vi ser markedet for øyeblikket. Vi har for lite aktivitet og vi jobber med å komme inn på andre markedsområder og i andre segmenter, men det tar tid. Det gjelder for så vidt markedene vi jobber med i utlandet o. Vi ser at det tar betydelig lengre tid nå før prosjekter skal besluttes, og det betyr at vi brenner inne med kompetanse, og må sitte i ro. Derfor må vi gjøre kostnadskutt, sier Røssland.

Det var Sunnhordland som først omtalte oppsigelsesprosessen.

130 ansatte igjen

Eide Marine Service bistår oljeindustrien med fabrikkering, handel og shipping, og utfører tjenester innen tauing og redningsoperasjoner, vrakfjerning, tungvektsoperasjoner, logistikk og ledelse.

Selskapet startet i 1980 med å bygge spesialfartøy for oljeservice-industrien, i tillegg til å yte vedlikehold og modifisering på borerigger, ifølge selskapet.

I siste tilgjengelige regnskapsår, 2014, omsatte selskapet for 465,5 millioner, og hadde et resultat før skatt på minus 6,1 millioner.

Selskapet vil ha 130 ansatte etter nedbemanningen er gjennomført.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Oljebransjen
  2. Arbeidsledighet

Flere artikler

  1. Torsdag varslet de sparking av ansatte. Fredag kom millionkontrakten

  2. 37.000 stillingskutt på to år i oljebransjen

  3. Oljeselskapenes lete- og utbyggingsbudsjetter barbert med 8.000 milliarder

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljeserviceselskap kutter nye 250 stillinger

  6. Disse selskapene har kuttet flest jobber i år