Hitecvision forhandler om å kjøpe ExxonMobil-virksomhet

 • Erlend Skarsaune (Stavanger Aftenblad)
 • Ine Brunborg
Publisert:

Det norske oppkjøpsfondet Hitecvision har startet eksklusive forhandlinger om å kjøpe ExxonMobils eiendeler i den britiske delen av Nordsjøen.

Det skriver fondet i en melding på sine nettsider.

— Hitecvision/Neo Energy har gått inn i eksklusive forhandlinger om å kjøpe ExxonMobils oppstrømseiendeler sentralt og nord i Nørdsjøen, som, dersom det lykkes, forventes å resultere i en signert salgsavtale i første kvartal, med en sluttføring senere på året, står det.

Exxon har en produksjon på rundt 40.000 fat daglig på britisk sokkel, med eierandeler i nesten 40 produserende felt. Totalt står selskapet for rundt fem prosent av all olje- og gassproduksjon i Storbritannia.

Dagens Næringsliv skrev i desember at et eventuelt oppkjøp trolig vil ha en størrelse på ti milliarder kroner.

Neo Energy ble etablert i 2019 etter sammenslåingen av Neo E&P og Versus Petroleum – begge eid av Hitecvision. Versus har kjøpt seg inn i flere felt på britisk side – blant annet Boa, Babbage og Alba – og ga 300 millioner pund for det japanskeide oljeselskapet Cieco i september 2018, med andeler i flere felt.

I august i fjor kjøpte Neo Energy opp andelene til Total på britisk side i Nordsjøen. Det inkluderte fire felt med en produksjon på 23.000 fat om dagen.

Et salg fra Exxon til Neo Energy vil ikke være første gang Hitecvision kjøper fra den amerikanske oljegiganten. I 2017 kjøpte oppkjøpsfondet med utgangspunkt i Point Rescources opp Exxons opererte felt i Norge for rundt åtte milliarder kroner. Senere slo Point Resources seg sammen med Eni Norge og skiftet navn til Vår Energi.

I Hitecvision er det John Knight som er ansvarlig for investeringen i Neo Energy. Knight var tidligere konserndirektør i Equinor med ansvar for global strategi. Han begynte hos Hitecvisions London-kontor i 2018, etter 16 år hos Equinor.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. ExxonMobil
 2. Nordsjøen
 3. HitechVision

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Slik ble Hitecvision store på olje

 2. Hitecvision kjøper oljefelt for over 9 milliarder kroner

 3. Hitecvision blar opp nye 5,3 milliarder på britisk sokkel

 4. Equinor-topp Torger Rød blir ny konsernsjef i Vår Energi

 5. Nok en Equinor-topp går til HitecVision-systemet: Hans Jakob Hegge blir finansdirektør i Moreld