Nå skal Scanship på børs: Satser på maritim avfallshåndtering

Et norsk maritimt teknologiselskap vil hente minst 80 millioner kroner på Oslo Børs.

CRUISER MOT BØRS: Det norske selskapet Scanship ASA skal børsnoteres rundt midten av april 2014. Selskapet har spesialisert seg på maritim vannrensing og avfallshåndtering.

 • Marius Lorentzen
Publisert:,

Det norske selskapet Scanship sendte onsdag ut en børsmelding om at børsnoteringsprosessen nå er i gang.

Selskapet ønsker å hente 80 millioner kroner og å søke notering på Oslo Axess fra midten av april.

Scanship er bare en av flere selskaper som skal på børs i år. Tirsdag denne uken gikk Tanker Investments på børs, mens forsikringsselskapet Vardia er ventet notert innen kort tid.

Scanship har hovedkontor i Norge, og har kontorer i USA, Canada, Polen og Italia.

Tøffere miljøkrav

Det norske selskapet har utviklet en rekke systemer innen vannrensing og avfallshåndtering, spesielt rettet inn mot maritim industri.

Blant annet tilbyr de systemer som forbrenner søppel innenfor regelverket for luftforurensing, og rensesystemer som renser avfallsvann ombord om til rent vann.

Løsningene er utviklet for å møte stadig strengere miljø- og utslippskrav som stilles til både cruisebransjen og resten av den maritime industrien.

Scanship leverer blant annet systemene sine til cruiseskip, ferger, offshore-industrien, nødhjelpsoperasjoner, resorter og cruise-øyer samt til militære og humanitære mobile leire.

- En børsnotering vil gi selskapet en fornuftig og fleksibel tilgang til kapitalmarkedene og legger grunnlaget for akselerert vekst fremover. I dag utgjør tilgang på arbeidskapital en av Scanships største begrensninger på å holde tritt med markedets etterspørsel etter våre løsninger. Vi har møysommelig bygget opp dette selskapet sten på sten, men nå ser vi at tiden er inne for å øke tempoet. Vi ser frem til å la flere eiere ta del i Scanships neste fase, sier konsernsjef Henrik Badin i en uttalelse.

Inviterer offentligheten

Scanship vil tilby 31,25 millioner nye aksjer i første runde samt et salg av opp til 31,25 millioner eksisterende aksjer fra dagens aksjonærer.

Fondsfinans, som bistår selskapet med noteringen, kan overtegne noteringen med opp til 15 prosent av de nye aksjene.

Den foreløpige tegningskursen er satt mellom 3,20 og 4,00 kroner aksjen, men kan bli justert, ifølge børsmeldingen.

Scanship skriver at de venter å få inn minst 80 millioner kroner gjennom noteringen, men håper å få inn opp mot 100 millioner.

Aksjene vil tilbys både institusjonelle og profesjonelle investorer i Norge og utenlands, samt private investorer.

For de private er minstesummen man må tegne seg for 10.500 kroner. Private investorer vil i tillegg motta en rabatt på 1.500 kroner ved tegning.

Tegningsperioden løper fra onsdag klokken 09.00 til 7. april ved børsslutt for profesjonelle investorer, og 12.000 for private.

Les også:

Her er årets første børsnykommerNytt forsikringsselskap på vei mot BørsenMæland varsler nye regler for bonus og topplønn

Her kan du lese mer om

 1. Vow (tidligere Scanship Holding)

Flere artikler

 1. Norsk skyselskap vil på Oslo Børs

 2. Betalt innhold

  Denne grønne aksjen er Børsens soleklare vinner: Slik startet Scanships elleville børsrally

 3. Betalt innhold

  Nye cruise-ordrer til Scanship

 4. Annonsørinnhold

 5. Børsen godkjenner nytt forsikringsselskap

 6. Nytt forsikringsselskap på vei mot Børsen