Truer med «baluba» i Nordsjøen

Oljearbeidere krever tariffavtale innen midnatt.

Publisert:,

Det bygger opp til uvær i Nordsjøen. Dersom ikke det britiske selskapet Cameron Drilling and Production signerer tariffavtale innen midnatt, går selskapets medlemmer i fagforbundet Industri Energi ut i streik.

- Vi kommer til å lage mye baluba hvis vi ikke får til en avtale. Etterhvert vil vi også starte sympatistreiker andre steder, sier forbundsleder i Industi Energi Leif Sande til E24.

Les også: Oljearbeidere streiker

Mangler tariff

Sande har krevd tariffavtale for medlemmene som er ansatt i selskapet, og som jobber på boreriggen der StatoilHydro

OSE

STL

er operatør.

- Dersom det blir streik fra midnatt, vil det få merkebare konsekvenser etterhvert. Vi må varsle før vi begynner med sympatiaksjoner, sier Sande, og tilføyer:

- De dramatiske konsekvensene for produksjonen på norsk sokkel vil først inntreffe om to til tre uker.

Les også: Oljearbeidere i politisk streik

- Må ta til fornuft

Industri Energi har ennå ikke bestemt seg for hvor stort omfang sympatiaksjonene vil ha. Sande håper i det lengste at aksjoner kan unngås, og ønsker i utgangspunktet ikke å ramme produksjonen på norsk sokkel.

- Nå må det britiske selskapet ta til fornuft. En tariffavtale er nødvendig for å sikre våre medlemmers lønns- og arbeidsvilkår.

Forhandlingene pågår fortsatt. Ved tidligere streiker i Nordsjøen har staten tidlig stanset streikene for å forhindre fall i oljeproduksjonen - og tapte millionverdier.

Her kan du lese mer om