Strømprisene

Strømprisene faller noe lørdag

Kunder i Sør-Norge må i snitt ut med 2,42 kroner kilowattimen for strømmen på lørdag, dersom man tar med nettleie og avgifter.

  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Strømprisen i Sør-Norge skal falle til 1,59 kroner kilowattimen lørdag, og til 22 øre i Midt- og Vest-Norge – uten avgifter og nettleie.

Det viser døgntall fra strømbørsen NordPool, som fastsetter prisene en dag i forveien.

Dersom man tar med nettleie og avgifter, tilsvarer det en pris på 2,42 kroner for kunder i Sør-Norge. For de øvrige kundene vil prisen ligge på 69 øre. Eventuelle påslag til strømselskapet kommer i tillegg.

I Sør-Norge vil den dyreste timen være mellom midnatt og klokken ett på natten, da timesprisen er på 1,75 kroner uten tillegg.

Strømprisene nådde sitt nest høyeste noensinne tirsdag. Siden har prisene falt noe tilbake, og er på gjennomsnittlige 1,82 kroner kilowattimen i Sør-Norge fredag – uten tillegg.

Strømprisen har denne høsten og vinteren vært uvanlig høy. Den forrige rekorden ble satt i november, da prisen var i gjennomsnitt 2,56 kroner per kilowattime.

Regjeringen har lagt frem en pakke for å hjelpe husholdningene med de høye strømregningene, og fredag ble regjeringspartiene enige med SV om detaljene i pakken.

Les også

SV og regjeringen øker strømstøtten

Det kom frem at SV har fått økt pakken med 1,125 milliarder kroner til 4,6 milliarder. Rundt 460 millioner kroner skal gå til økt kompensasjon til alle, ved å øke graden av høye strømpriser som regjeringen dekker fra 50 til 55 prosent.

Det har også kommet frem at innføringen av en ny nettleieordning, som egentlig skulle tre i kraft 1. januar, blir utsatt. SV har opplyst at den vil ikke bli innført våren 2022.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømprisene
  2. Strøm
  3. Strømpriser

Flere artikler

  1. Laveste strømpris på én måned

  2. Strømprisen stiger til ny årstopp mandag

  3. Strømprisen faller inn i helgen

  4. Strømprisen faller for tredje dag på rad julaften

  5. Strømprisen faller onsdag: Vil koste 1,3 kroner kilowattimen i sør