Oljekjempene

Revisorer advarte om at Equinor-struktur kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging

Komplisert selskapsstruktur i USA fikk internrevisorer i Equinor til å advare selskapets ledelse om at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

I en rapport fra 2016 peker internrevisorer i Equinor på at selskapsstrukturen i USA kan gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging. Torgrim Reitan, konserndirektør for selskapets internasjonale virksomhet, fikk flere kritiske rapporter.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I USA hadde selskapet i 2016 en svært komplisert struktur med over 30 selskaper, skriver Dagens Næringsliv. I en rapport samme år skrev Equinors internrevisorer at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

– Med en kompleks juridisk struktur er det en risiko for ytterligere spørsmål under revisjoner, mer grundige revisjoner fra skattemyndigheter, utfordringer knyttet til internprising og inntrykk av spekulativ skatteplanlegging, heter det i rapporten, som avisen har fått tilgang til.

Revisorrapporten fra 2016 var ifølge DN en såkalt rød rapport, som betyr at den gikk direkte til konsernledelse, styret i selskapet, styrets revisjonskomité og konsernsjef Eldar Sætre.

Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen sier til avisen at åpenhet bidrar til trygghet for at selskapet betaler riktig skatt.

– Vi oppgir årlig inntekter, resultat før skatt, skattekostnad og egenkapitalutvikling for hvert enkelt selskap vi har registrert i USA, sier han.

Les også

Oljeministeren etter møte med Equinor: – Har vært en dårlig forretning

Les også

Oljeministeren støtter ikke krav om å ta Equinor hjem

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oljekjempene
  2. Equinor
  3. USA

Flere artikler

  1. Equinor har tapt 200 milliarder kroner i USA

  2. Shell snur til pluss og jekker opp utbyttet

  3. Solid smell for Shell, Total og Eni i krisekvartalet

  4. Oljekjempen Chevron varsler nye klimagrep

  5. Coronakrisen rammer energikjemper: Exxon ikke lenger nest størst