Oljekjempene

Revisorer advarte om at Equinor-struktur kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging

Komplisert selskapsstruktur i USA fikk internrevisorer i Equinor til å advare selskapets ledelse om at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

I en rapport fra 2016 peker internrevisorer i Equinor på at selskapsstrukturen i USA kan gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging. Torgrim Reitan, konserndirektør for selskapets internasjonale virksomhet, fikk flere kritiske rapporter.

Audun Braastad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

I USA hadde selskapet i 2016 en svært komplisert struktur med over 30 selskaper, skriver Dagens Næringsliv. I en rapport samme år skrev Equinors internrevisorer at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

– Med en kompleks juridisk struktur er det en risiko for ytterligere spørsmål under revisjoner, mer grundige revisjoner fra skattemyndigheter, utfordringer knyttet til internprising og inntrykk av spekulativ skatteplanlegging, heter det i rapporten, som avisen har fått tilgang til.

Revisorrapporten fra 2016 var ifølge DN en såkalt rød rapport, som betyr at den gikk direkte til konsernledelse, styret i selskapet, styrets revisjonskomité og konsernsjef Eldar Sætre.

Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen sier til avisen at åpenhet bidrar til trygghet for at selskapet betaler riktig skatt.

– Vi oppgir årlig inntekter, resultat før skatt, skattekostnad og egenkapitalutvikling for hvert enkelt selskap vi har registrert i USA, sier han.

Les også

Oljeministeren etter møte med Equinor: – Har vært en dårlig forretning

Les også

Oljeministeren støtter ikke krav om å ta Equinor hjem

Her kan du lese mer om

  1. Oljekjempene
  2. Equinor
  3. USA
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Equinor har tapt 200 milliarder kroner i USA

  2. Fryser aksjekjøp og sparer milliarder: Venter nye grep fra Equinor

  3. Solid smell for Shell, Total og Eni i krisekvartalet

  4. Annonsørinnhold

  5. 3.528 utslipp på 15 år – kun elleve anmeldelser

  6. DN: Riksrevisjonen skal undersøke statens Equinors-eierskap