Jobbytter

Nok en Equinor-topp gir seg: Reidar Gjærum trer over i ny rolle

Allerede før Equinors nye toppsjef starter i jobben 2. november er det klart at det blir endringer i flere sentrale roller på toppen i konsernet. Den siste endringen som har kommet til på listen er kommunikasjonsdirektøren.

TRE TAKKER FOR SEG: Kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum (t.h.) er som regel aldri langt unna når Equinor-sjef Eldar Sætre hadde offentlige opptredener. Her er de to avbildet med avtroppende finansdirektør Lars Christian Bacher.
 • Marius Lorentzen
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

– Dette er jo også din siste kvartalspresentasjon, sa avtroppende konsernsjef Eldar Sætre i Equinor da han torsdag inntok podiet på kvartalspresentasjonen.

Han hadde akkurat blitt introdusert av Equinors mangeårige kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum, som har vært i jobben siden han kom til Equinor for 15 år siden.

Reidar Gjærum forlater nemlig jobben og Equinor-ledelsen, men blir i selskapet.

Det skjer samtidig med at Eldar Sætre nå går av og forsvinner ut av selskapet. Det samme gjør finansdirektør Lars Christian Bacher, som også forlater Equinor.

– Jeg overlater jobben med å lede denne siste dansen til deg, sa Sætre til Gjærum da han var ferdig og man åpnet for spørsmål fra pressen.

Eldar Sætre brukte analogien om en Beatles-konsert, der det kjente bandet fikk spille i 40 minutter ute før politiet kom for å få ned volumet:

– Jeg skal forsøke å gi meg før politiet kommer, sa Eldar smilende, med referanse til den berømte konserten.

Lang karriere

Reidar Gjærum har hatt jobben som kommunikasjonsdirektør i konsernet siden 2005 og har jobbet under to forskjellige konsernsjefer.

Da hadde konsernsjef Helge Lund vært sjef i det som den gang het Statoil siden 2004. Helge Lund sluttet i 2014 og ble etterfulgt av Eldar Sætre.

I tillegg til jobben i Equinor sitter Gjærum i styret i Oslo Energy Forum og NHO.

– Nå har jeg vært kommunikasjonsdirektør i snart 16 år, og nå kommer det en ny konsernsjef som må ha en ny, lang horisont på den strategien han jobber med og det teamet han skal sette sammen, sier Gjærum til E24.

– Da er det naturlig at det skjer et skifte i den rollen. Så jeg har gitt beskjed om at jeg ønsket å gå ut av den. Men jeg vil fortsette i en rolle som seniorrådgiver for konsernsjefen, og gleder meg til den, sier han.

– Hva skal du gi råd om?

– Det får vi komme tilbake til. Foreløpig får det være mellom han og meg, sier Gjærum.

Før han kom til Equinor hadde Gjærum en rekke sentrale roller. Han har jobbet i mediene og har vært politisk rådgiver.

På 90-tallet var han kommunikasjonsdirektør i NHO og gikk etter hvert til Telenor, der han blant annet var direktør for eksternkommunikasjon.

I 2001 ble han sjef i PR- og konsulentselskapet JKL før han gikk til Evry (den gang EDB Business Partner) i 2003. Deretter gikk veien til Equinor i 2005.

PÅ TUR: I jobben har Reidar Gjærum deltatt på flere turer, som åpningen av Johan Sverdrup-feltet. Her er han avbildet med avtroppende Petoro-sjef Grethe Moen (foran) og Aker Solutions-sjef Kjetel Digre (foran til høyre)
PÅ SCENEN: Reidar Gjærum har spilt en sentral rolle i Equinors arrangementer. Her er han avbildet på Equinors høstkonferanse med Fatih Birol, sjef i Det internasjonale energibyrået.
MED GAMLE-SJEFEN: Reidar Gjærum (midten) avbildet med tidligere konsernsjef Helge Lund og daværende finansdirektør Torgrim Reitan, som nå er konserndirektør for internasjonal virksomhet i Equinor.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Eldar Sætre
 3. Equinor
 4. Bytte jobb

Flere artikler

 1. Nok en Equinor-topp går til HitecVision-systemet: Hans Jakob Hegge blir finansdirektør i Moreld

 2. Gjelden øker og resultatene er kriselave: Equinor vil øke utbyttet til aksjonærene

 3. Lanserte klimasatsing: Rører ikke planen om oljevekst

 4. Lars Christian Bacher går av som finansdirektør i Equinor

 5. Norwegian-topp slutter: Ole Christian Melhus går til Helitrans