Oljefelt døpes Ivar Aasen

Olje- og gassfunnet Draupne blir døpt Ivar Aasen. En heder både til Aasen og norsk oljenæring, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

OLJEFELT OG DIKTER: Ivar Andreas Aasen (F.5/8 1813 - 23/9 1896) Norsk språkforsker og dikter, mest kjent som opphavsmannen til nynorsk (landsmål) som skriftspråk. Mest kjente dikt: «Nordmannen» («Millom bakkar og berg»).

Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Navn er viktig. Oljefelt bør ha navn som gjenspeiler deres betydning for norsk fellesskap og framtid, sa Borten Moe da han mandag døpte oljefeltet Ivar Aasen.

Det er i tråd med den nye navnpraksisen for oljefelter, som Borten Moe har ivret for helt siden han ble olje- og energiminister i mars i fjor.

– Det må bli slutt på at feltene får Harry Potter-navn, sa han. I stedet skal de få navn etter viktige historiske personer som har hatt betydning for utviklingen av folkestyret.

Ivar Aasen-feltet ligger på Utsirahøgda, om lag 200 kilometer vest for Stavanger. Aasen er i godt selskap. Andre funn i området er oppkalt etter Johan Sverdrup, norsk parlamentarismes far, og komponisten Edvard Grieg.

LES OGSÅ: Utbyggingen av Edvard Grieg-feltet godkjent

De 10 største olje- funnene etter år 2000

Det norske-jubel etter mulig oljefunn

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Draupne skal hete….

  2. Ivar Aasen-feltet vil koste 24,3 milliarder kroner

  3. Wintershall mener Statoil betaler full pris

  4. Luno II blir til Solveig-feltet

  5. – Inne i en kritisk fase